Ispunjen bojama
13

Pub pretvoren u najšareniji dom u Londonu košta 2,85 miliona funti

D. B.
Nekadašnji pub koji je danas poznat kao najšareniji dom u Londonu ponuđen je na prodaju.

Kuća se nalazi u Hoxtonu, a na tržištu je dostupna po cijeni od 2.850.000 funti. Trenutno je u vlasništvu umjetnika Moraga Myerscougha, tako da se s razlogom može očekivati nešto nevjerovatno.

Ranije je u objektu bio smješten pub pod nazivom "The Weavers Arms", a napravljen je tokom viktorijanskog perioda. Danas predstavlja prostor za život, ima dva sprata te je savršen za boravak i rad. Površina objekta iznosi 418 kvadratnih metara, a uključuje dva velika studija, veliki podrum i krovnu terasu.

Dom je savršen za kreativne tipove koji žele vizuelnu inspiraciju gdje god da pogledaju. Postoje dva ulaza, jedan koji vodi u stambeni dio kuće te drugi kroz drveni izlog. Drugi ulaz vodi do studija i ureda u obliku slova L, koji potom vodi do drugog još većeg studija s nevjerovatnim osvjetljenjem koje omoguava stakleni krov.

Studio ima i prostoriju za tuširanje u jednom uglu pa se slikari ne moraju brinuti kada se isprljaju bojama. Postoji još jedan studijski prostor kojem se može pristupiti automobilom.

Što se tiče stambeno dijela na prvom spratu, tu je biblioteka, otvoreno ognjište, dnevni boravak otvorenog plana, trpezarija, kuhinja, spavaća soba, toalet i kupatilo. Drugi sprat sadrži glavnu sobu s kadom te bijeli drveni pod. Tu je i ljetna soba za odmor i opuštanje, kao i terasa.