|

Pravnica iz Zenice hobi pretvorila u posao: Redizajnira stari namještaj

Pravnica iz Zenice hobi pretvorila u posao: Redizajnira stari namještaj
728
A
Anadolija
9.11.2014. u 14:32
73
komentara
728

dijeljenja
1/10 Foto: Anadolija
2/10 Foto: Anadolija
3/10 Foto: Anadolija
4/10 Foto: Anadolija
5/10 Foto: Anadolija
6/10 Foto: Anadolija
7/10 Foto: Anadolija
8/10 Foto: Anadolija
9/10 Foto: Anadolija
10/10 Foto: Anadolija
Lejla Selimović (31) diplomirana je pravnica koja je hobi pretvorila u zanimljiv i kreativan posao. Redizajnom i oslikavanjem starog namještaja Lejla se počela baviti prije dvije godine.
Ekipa Anadolu Agency (AA) zatekla je ovu kreativnu Zeničanku u njenoj radionici i prisustvovala redizajniranju i realizaciji jednog od njenih projekata.

"Kako sam fakultet završila prije sedam godina, a u struci uspjela raditi samo dvije godine, obzirom na situaciju na tržištu rada i već poznatom načinu zapošljavanja u našoj zemlji i gradu, uvidjela sam da je potraga za zaposlenjem u struci gubljenje vremena i živaca. Vrijeme koje sam gubila spremajući se za raznorazne fiktivne konkurse odlučila sam utrošiti na nešto konkretno, posvetivši se svom hobiju", kazala je Lejla.

Dodatni motiv za uspješan radi i nove poduhvate bila je i osvojena nagrada Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta za najbolju poslovnu ideju, te odobren poticaj Federalnog zavoda za zapošljavanje za pokretanje vlastitog biznisa za mlade poduzetnike.

Stan u kome živi Lejla je sama uredila i ističe da je uživala u tome.

"Po prirodi sam individualac i uživam dok sama radim. Zaista je ovakav posao fizički umor, ali psihički itekako rastereti čovjeka. Imala sam priliku raditi zatvorena osam sati u kancelariji i vraćala sam se kući mnogo iscrpljenija i opterećenija nego nakon rada u radionici“, kaže Selimovićeva.  

Prvi veći komad koji je redizajnirala bio je kredenac star gotovo 100 godina. Radi se zapravo o porodičnom nasljeđu koje danas redizajniran zauzima centralno mjesto u njenome stanu. Neizostavnu podršku i pomoć u poslu pruža joj i sestra Una.

"Ovaj posao je nemoguće obavljati samostalno pogotovo ženi koja teži jedva 55 kilograma i ne vozi auto", dodaje kroz smijeh Lejla, naglasivši.

"Ne odbacujte olako stari komad namještaja, pružite mu još jednu šansu".
Prijavi grešku


Komentari (73)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...