{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pravnica iz Zenice hobi pretvorila u posao: Redizajnira stari namještaj

A
9.11.2014. u 14:32
728
73
Pravnica iz Zenice hobi pretvorila u posao: Redizajnira stari namještaj
728
Lejla Selimović (31) diplomirana je pravnica koja je hobi pretvorila u zanimljiv i kreativan posao. Redizajnom i oslikavanjem starog namještaja Lejla se počela baviti prije dvije godine.
Ekipa Anadolu Agency (AA) zatekla je ovu kreativnu Zeničanku u njenoj radionici i prisustvovala redizajniranju i realizaciji jednog od njenih projekata.

"Kako sam fakultet završila prije sedam godina, a u struci uspjela raditi samo dvije godine, obzirom na situaciju na tržištu rada i već poznatom načinu zapošljavanja u našoj zemlji i gradu, uvidjela sam da je potraga za zaposlenjem u struci gubljenje vremena i živaca. Vrijeme koje sam gubila spremajući se za raznorazne fiktivne konkurse odlučila sam utrošiti na nešto konkretno, posvetivši se svom hobiju", kazala je Lejla.

Dodatni motiv za uspješan radi i nove poduhvate bila je i osvojena nagrada Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta za najbolju poslovnu ideju, te odobren poticaj Federalnog zavoda za zapošljavanje za pokretanje vlastitog biznisa za mlade poduzetnike.

Stan u kome živi Lejla je sama uredila i ističe da je uživala u tome.

"Po prirodi sam individualac i uživam dok sama radim. Zaista je ovakav posao fizički umor, ali psihički itekako rastereti čovjeka. Imala sam priliku raditi zatvorena osam sati u kancelariji i vraćala sam se kući mnogo iscrpljenija i opterećenija nego nakon rada u radionici“, kaže Selimovićeva.  

Prvi veći komad koji je redizajnirala bio je kredenac star gotovo 100 godina. Radi se zapravo o porodičnom nasljeđu koje danas redizajniran zauzima centralno mjesto u njenome stanu. Neizostavnu podršku i pomoć u poslu pruža joj i sestra Una.

"Ovaj posao je nemoguće obavljati samostalno pogotovo ženi koja teži jedva 55 kilograma i ne vozi auto", dodaje kroz smijeh Lejla, naglasivši.

"Ne odbacujte olako stari komad namještaja, pružite mu još jednu šansu".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: