Sve za briljantne ideje
0

Pogledajte prostorije u kojima rade inžinjeri Googlea u Londonu

Sarajevo-x.com
Kako inžinjeri koji rade u Googleu stalno moraju osmišljavati briljantne ideje, kompanija za koju rade im je odlučila olakšati naporan posao opremivši radni prostor na najkreativniji mogući način.

Sjedište kompanije u Londonu prostire se na tri sprata, a prije nekoliko dana osoblje je počelo koristiti novoopremljeni sprat za inžinjere nazvan L4, koji je najvjerovatnije jedan od najmodernije opremljenih prostora za rad na svijetu.

Sobe za sastanke opremljene su udobnim ugaonim sofa, a hodnici izgledaju poput unutrašnjosti svemirskog broda. Kako bi uvijek bili spremni na izazove zahtjevnog posla, radnici u pauzama mogu igrati bilijar i video-igrice.

"Mi zapošljavamo najsjajnije inžinjere u Velikoj Britaniji. Stoga smo im obezbijedili kreativno, opuštajuće i uzbudljivo radno okruženje", kaže Nelson Mattos, potpredsjednik Googleovog odjela za inžinjerstvo.

U osmišljavanju jedinstvenog prostora potrebe radnika su stavljene na prvo mjesto pa su tako neki od zidova u hodnicima napravljeni od velikih tabli za pisanje jer nikada se ne zna kada će nekome pasti na pamet neka briljantna ideja pa će je morati zapisati.

Kako bi mozgovi inžinjera uvijek imali dovoljno goriva, kancelarije su opremljene dovoljnom količinom hrane i pića.

Postoji i "laboratorija za kafu" u kojoj se služi 19 različitih vrsta magičnog crnog napitka, a radnici se ne moraju zamarati plaćanjem jer je sve besplatno.

Također, tu je teretana, prostorija za slušanje muzike, ali i sviranje instrumenata, ogromni TV i konzola sa video-igricama.

Googleov ured ima svoju vlastitu verziju Big Brother kuće zajedno sa ležaljkama i tepihom koji je sličan travi.