Peter Pichler dizajnirao projekt drvenih kućica usred italijanskih Dolomita

Klix.ba
11.3.2019. u 13:34
951
55
Peter Pichler dizajnirao projekt drvenih kućica usred italijanskih Dolomita
951
Peter Pichler dizajnirao projekt drvenih kućica usred italijanskih Dolomita
Studio Peter Pichler Architecture iz Milana osmislio je fantastičan planinski projekt koji će biti smješten u Dolomitima na sjeveru Italije. Drvene kućice bit će u funkciji luksuznih smještajnih jedinica, a turistima će ponuditi mogućnost ponovnog povezivanja s prirodom.
"Vjerujemo da se budućnost turizma temelji na odnosu ljudskog bića s prirodom. Dobro integrisana održiva arhitektura može pojačati ovaj odnos, ništa drugo nije potrebno", rekli su iz studija Peter Pichler Architecture.Svaka kućica će se prostirati na 35-45 kvadratnih metara i svaka će imati isti strmi krov i bazu kako ne bi narušila izgled šumskog ambijenta. Kućice će biti izgrađene isključivo od lokalnog arišnog i jelovog drveta, dok će obloga biti obojena u crno kako bi se uklopila u okolinu. Cilj je da se izgled kućica u potpunosti stopi sa samim lokalitetom te na taj način bude sastavni dio okoline.


Svaka kućica će imati dvije etaže i prozore od poda do plafona. Na prvom spratu će biti smješten dnevni boravak i prostor za čitanje uz kupatilo i stepenice koje vode na drugi sprat na kojem se nalazi spavaća soba s bajkovitim pogledom na planinski krajolik uz još jedno manje kupatilo. Osim toga, svaka kuća će imati spremnik za sakupljanje kišnice koja će ponovo biti korištena, dok će se geotermalne toplinske pumpe koristiti za grijanje u zimskim mjesecima.


Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: