Pet razloga zašto trebate veći frižider s NoFrost tehnologijom

Pet razloga zašto trebate veći frižider s NoFrost tehnologijom
6
Sponzorirani članak
19.6.2019. u 10:00
0
komentara
6

dijeljenja
Pet razloga zašto trebate veći frižider s NoFrost tehnologijom
Frižider je važan aparat u svakoj kuhinji. Služi vam da u njemu čuvate maslac pri odgovarajućoj temperaturi, savršeno rashladite bocu svog omiljenog bijelog vina i da vaše povrće bude svježe i hrskavo duži vremenski period. Da li ste možda razmišljali o većem frižideru?
U nastavku donosimo pet razloga zašto je veći frižider odlična ideja.

Više vremena

Kako biste smanjili učestale posjete najbližem supermarketu, veći frižider je rješenje. Vrlo moguće je da će se vaše sedmične posjete prodavnici smanjiti na jednom u dvije sedmice. Tako možete posvetiti više vremena svojim hobijima ili najdražima.

Olakšana porodična okupljanja

Ukoliko ste vi oni koji uvijek ugošćujete sve zabave za prijatelje i porodicu, vaš frižider će zasigurno "popucati po šavovima". Ukoliko imate veći frižider, bit ćete više relaksirani prilikom kupovina svih potrebnih namirnica i pripreme delicija za ugodne ljetne roštilje ili noćne zabave u svom domu.Više prostora za pripremu jela

Tokom užurbanog vikenda imati spremno jelo je od neprocjenjive vrijednosti. Veliki frižider vam omogućava da sigurno čuvate pripremljene obroke za dan ili dva.

Veći zamrzivač

Veći frižider obično znači i veći zamrzivač. Možete skuhati veliku porciju gulaša, lazanje za društvo ili ispeći pitu u velikim količinama i zamrznuti te uvijek imati spremno jelo. Uvijek je dobro imati neku dodatnu pripremljenu hranu ukoliko nemate puno vremena za kuhanje i pripremu.

Bolja organizacija i manje bacanja hrane

Istraživanja pokazuju da se dosta hrane baca jer je zaboravljena negdje u frižideru iza neke druge namirnice. Veći frižider će omogućiti da organizujete sadržaj u njemu i da imate bolji pregled tako da uvijek znate šta imate na zalihama.

Više prostora u Gorenje Side by Side frižiderimaGorenje Side by Side frižideri su idealan izbor za sve one koji žele pouzdano i efikasno da očuvati svježinu svojih namirnica. Ovi aparati kombinuju moderan dizajn moćnom tehnologijom i prostranom unutrašnjošću, te donose jednostavan pristup i uredno pohranjivanje svih vaših namirnica.Zbog svoje velike zapremine oni donose manje odlazaka u nabavku i time smanjuju količinu hrane koja se baca, zahvaljujući boljem pregledu sadržaja i urednijem sortiranju. Nije ni čudo, što ćete se odmah zaljubiti u ove aparate.

Ukoliko ste potencijalni kupac novog frižidera, možda ste naišli na pojam "inverterskog kompresora". Zvuči poprilično tehnički, ali šta on zapravo znači i da li zaista trebate takav frižider?

Kompresor je dio frižidera koji pretvara rashladno punjenje iz gasovitog stanja u tečno. On radi prema temperaturi u frižideru: radi pri punoj brzini kada je potrebno hlađenje i prestaje raditi kada je temperatura dovoljno niska. Međutim, inverterski kompresor započinje laganim radom, potom povećava brzinu i kada postigne željenu temperaturu smanjuje rad na nivo dovoljan da održava potrebnu temperaturu.

U poređenju sa standardnim kompresorom, inverterski kompresor ima nekoliko prednosti:
- energetska efikasnost - za razliku od standardnog kompresora, inverterski kompresor radi više konzistentno i pri kontrolisanoj brzini, što znači da troši znatno manje energije,
- izdržljivost - kompresori se najviše troše tokom početnog rada. Inverterski kompresor započinje sa radom lagano, i time smanjuje mogućnost oštećenja,
- svježina - iz razloga što inverterski kompresor nema totalni prestanak rada, nego samo usporava, temperatura u frižideru je konstantna, što znači bolje uslove čuvanja vaše hrane u frižideru,
- tihi rad - zbog svog kontinuiranog rada inverterski kompresor proizvodi niži nivo buke.

Bez leda, bez brige i bez "frostracije"

"Frostracije" zbog leda u zamrzivaču, nakupina leda na hrani prekrivenoj snježnim prekrivačem i brige da li ćete pronaći ono što tražite među zaleđenim "grudvama" hrane – sve ovo će biti samo stara i "hladna" uspomena. Došao je kraj ovakvim "frostracijama". Vrijeme je da osvježite vaše misli, tijelo i kuhinju. Gorenje kombinovani frižideri s NoFrost tehnologijom donose novi talas svježine uz "cool" izgled i korisne funkcije.Provedite sunčani dan u otkrivanju recepata za odličan smoothie, koristeći sastojke koje vi želite. Sastojke, koje ste zamrznuli upravo za takve trenutke, moći ćete da stavljate trešnju po trešnju ili malinu po malinu u vaš smoothie blender. Sve to zahvaljujući NoFrost tehnologiji koja će trešnje ili maline zamrznuti na način da budu prepoznatljive i da se ne lijepe jedna za drugu u jednu veliku neprepoznatljivu ledenu kuglu. NoFrost svojim kruženjem hladnog zraka odstranjuje vlagu iz zamrzivača i na taj način sprečava lijepljenje namirnica jedne za drugu. To je način na koji zamrznuto voće zadržava svoj prepoznatljivi oblik, okus i svježinu. To se odnosi i na sve druge namirnice kada ih uzimate iz zamrzivača. One zadržavaju oblik, tako da će vaš zamrzivač biti uredno organizovan i složen s više prostora za pohranjivanje namirnica.

Zamrznuti zidovi zamrzivača? Samo stara "hladna" uspomena

Šta biste uradili kada bi vaš spisak dnevnih obaveza bio iznenada prazan? Počnite razmišljati, jer su dani ispred zamrzivača s dugačkim kuhinjskim priborom i posudom za led za otapanje završeni. Zamarajuća odmrzavanja i čišćenje zamrzivača su samo "hladne" uspomene na stara vremena. NoFrost tehnologija svojim efikasnim sistemom kruženja hladnog zraka odstranjuje vlagu iz unutrašnjosti zamrzivača. Zbog toga je spriječeno nakupljanje mraza i leda na hrani i zidovima zamrzivača. Pošto više nema leda, nema potrebe za ručnim otapanjem, razbijanjem leda i čišćenjem zamrzivača na ovako težak način. Štedite vrijeme za mnogo ljepša iskustva kao što je biranje borovnica koje ćete pravilno zamrznuti i koje će vam produžiti radost sa svim svojim vitaminima, mineralima i ugodnim ljetnim uspomenama.

Novi talas svježine

NoFrost u kombinaciji s inovativnim tehnologijama, kao što su MultiFlow 360°, DynamiCooling i IonAir, omogućavaju efikasno kruženje zraka obogaćenog jonima kako bi osigurali konstantnu temperaturu u svakom dijelu Gorenje kombinovanog frižidera, i kako bi odstranili vlagu i spriječili neprijatne mirise. Rezultat rada ovih tehnologija je idealna mikroklima za hranu u frižideru i zamrzivaču koja zadržava svoju svježinu, izgled, boju i okus duži vremenski period. Otkrijte sve prednosti NoFrost tehnologije i osjetite svježinu koja traje i osvježavajuće okuse.Vrijeme je da osvježite vaš um, tijelo i kuhinju bez nepotrebnog leda. Gorenje kombinovani frižideri s NoFrost tehnologijom, "cool" izgleda, i mnogim zgodnim funkcijama donijet će novi val svježine. Možete saznati više o njima na web stranici www.gorenje.ba.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.