Na nagradnoj igri
62

Par dobio zapanjujuću kuću vrijednu 3 miliona eura pa je stavio na prodaju: To nije za nas

I. B.
Par iz Engleske radije bi nešto skromnije (Foto: Omaze Million Pound House Draw/Blood Cancer UK)
Iako popularna izreka kaže da "nije sreća para puna vreća", čini se da za pojedine ljude vrijedi upravo obrnuto. Naime, par iz Engleske osvojio je fascinantnu kuću vrijednu gotovo 3,5 miliona eura, koju su svega nekoliko sedmica kasnije stavili na prodaju i to za nešto veći iznos.

Uttam Parmer i njegova supruga Raki su prosječan par iz Leicestera. Nakon što su, iz ko zna kojeg pokušaja, kupili "srećku" od 25 funti (28 eura), ovoga puta dočekala ih je nevjerovatna nagrada - kuća fascinantnog izgleda o kakvoj bi mnogi mogli samo sanjati.

Procijenjena na 3,4 miliona eura, kuća sa panoramskim pogledom na Camel Estuary u Cornwallu, nalazi se u susjedstvu slavnog kuhara Gordona Ramsaya.

(Foto: Omaze Million Pound House Draw/Blood Cancer UK)
(Foto: Omaze Million Pound House Draw/Blood Cancer UK)

U ruke Parmerovih stigla je u augustu, bez hipoteke, s pokrivenim svim poreznim pristojbama i pravnim troškovima, a par je također dobio i 50.000 funti u gotovini da se tamo smjeste. Međutim, njihovo isprva ogromno iznenađenje je kratko trajalo, budući da su je osam sedmica kasnije odlučili staviti na prodaju za jedan milion više od njene vrijednosti.

"To je fantastična kuća na prekrasnoj lokaciji, ali njezina cijena dolazi s cijenom da je zadržimo, a koju mi ne možemo priuštiti. Razmišljali smo o tome da se preselimo i ostanemo tamo, ali uz sve troškove, shvatili smo da je to puno", objasnio je Uttam, koji novac od kuće želi iskoristiti za budućnost.

(Foto: Omaze Million Pound House Draw/Blood Cancer UK)
(Foto: Omaze Million Pound House Draw/Blood Cancer UK)

Dodao je kako je on "običan tip" te da ne pripada tom "showbiz rangu".

"Bilo bi lijepo upoznati slavnu osobu u susjedstvu, ali bili bismo malo izvan sebe", otkrio je on.

Luksuzna nekretnina osvojila je nagradu za najbolju novogradnju u Cornwallu 2020. godine, a lokalni agenti za nekretnine procjenjuju da bi mogla doseći do 15.000 funti mjesečne najamnine tokom vrhunca sezone.

Posjeduje terasu okrenutu prema jugu s netaknutim pogledom, hidromasažnu kadu i dvorište s izloženim zidovima od opeke i velikim otvorenim kaminom.Također, riječ je o eko-kući, izoliranoj recikliranim novinama i sa "zelenim" krovom, a ima i 5,3 hektara zemlje.

(Foto: Omaze Million Pound House Draw/Blood Cancer UK)
(Foto: Omaze Million Pound House Draw/Blood Cancer UK)

Uttam, koji već 18 godina radi kao operativni menadžer, prethodno je bezuspješno sudjelovao u izvlačenju nagrada, ali mu je ovaj nagradni listić donio sreću. Kada su ga kontaktirali, bio je van sebe.

"Osvojio sam nekoliko stvari kao što su TV i stolić za kavu, s kojima sam bio prilično zadovoljan, no nisam ni sanjao da ću osvojiti nešto tako nevjerovatno kao što je ova kuća", rekao je.

U početku, par nije znao hoće li tamo živjeti ili iznajmiljivati kuću, iako je i tada prodaja bila jedna od opcija.

"To je bila najbolja dilema koju smo ikada imali. Šta god mi odlučili, to je pobjeda koja će promijeniti život cijele naše porodice", rekli su.

"Naš sin Aaron je tri puta provjeravao podudaraju li se brojevi, i opet nismo mogli da vjerujemo dok nas nisu sami pozvali", objasnio je Uttam.

On i Raki, vratili su se svoj dom u blizini Ashby-de-la-Zoucha u Leicesteru.

Inače, nagradnom igrom prikupljao se i novac za dobrotvornu organizaciju posvećenu finansiranju istraživanja raka.