Šest najljepših
12

Ovo su najljepša kupatila koja možete vidjeti na Instagramu

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Iako se kupatila ne čine baš kao mjesta u kojima možemo eksperimentirati s dekoracijom, trebate znati da je to prostor koji zaslužuje jednaku pažnju kao i spavaća soba i dnevni boravak. To je mjesto u kojem se pripremate za početak dana i opuštate navečer kada se umorni vratite s posla.

Ako tražite malo inspiracije za vaše kupatilo, ne morate ići dalje od Instagram profila dizajnera interijera. Pronašli smo neke od nazanimljivijih kupatila, od posve bijelih, minimalističkih prostora, do kupatila prekrivenih šarenim pločicama i zabavnim dizajnom.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Možete li zamisliti ovakvo opuštajuće mjesto za kupanje u vašem domu? Ovu fotografiju objavila je fotografkinja Amy Bartlam, a kupatilo je dizajnirala Katie Hodges. Roletne od pruća pokrivaju veliki prozor koji gleda prema bašti. U kupatilu se savršeno uklopila kada i drvena stolica koja se nalazi pokraj kade, koja služi za držanje rezervnih peškira i sapuna.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Ovo rustikalno kupatilo nalazi se u kući na planinskom ranču, dizajnirala ga je Nicole Davis, a fotografirala Alyssa Rosenheck. Strop je naglašen drvenim gredama i na njemu se nalazi glamurozni kristalni luster.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Fotografkinja Tessa Neustadt snimila je kupaonicu koju je dizajnirao Allprace Properties. Tamni kameni podovi u kontrastu su s bijelim zidovima i predivna kada na momente izgleda kao spa s pet zvjezdica. Najfunkcionalniji element ovog kupatila je ugrađena polica iznad kade dizajnirana za odlaganje stvari.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Ovo kupatilo dizajnirala je Haley Weidenbaum. Moderna kada smještena je do zida, a pored nje su smješteni drveni elementi poput klupe i ukrasnih ljestvi koje mogu poslužiti za odlaganje peškira.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Ono što je vrlo neočekivano i vrlo originalno jeste da u svoje kupatilo stavite crnu kadu, baš kao što je to učinila Katie Hodges koja je dizajnirala ovo kupatilo. Sobno cvijeće dodatno pravi opuštajuću i umirujuću atmosferu.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Dizajnerica interijera Ginny Macdonald dizajnirala je ovo svijetlo kupatilo. Kupatilo ima plave i bijele podne pločice koje su se savršeno uklopile s drvenim ormarićem, bijelim zidovima i mramornom tuš-kabinom.