Čisti luksuz
53

Ovako izgleda najskuplje imanje koje se prodaje u Gibraltaru

Klix.ba
Najskuplje imanje koje se trenutno prodaje na Gibraltaru vrijedi 12,4 miliona eura

Na imanju se nalazi luksuzna kuća sa sedam spavaćih soba, a posjeduje i kino sobu, nekoliko bazena, jacuzzi, prostoriju za fitness koja uključuje i saunu, spa i spektakularni pogled na more, Španiju i Rif gorje u Africi

Ovo imanje je toliko impresivno da je dobilo i nagradu za najbolje na svijetu pod nazivom "World’s Best International Property Single Unit", koja je dodijeljena na ceremoniji International Property Awards 2014. godine.

Luksuznu kuću je izgradila Fairhomes Grupa na 885 kvadratnih metara zemljišta, a posjeduje pored navedenog, posjeduje šest kupatila, odličnu kuhinu, dnevni boravak i trpezariju, lift do svakog sprata te terase. Prozori se protežu od poda do krova i omogućavaju prelijep pogled na panoramu, a unutrašnjost je dizajnirana da pruži maksimalnu udobnost i toplinu doma. Vrata terase i zastori na prozorima se otvaraju i zatvaraju elektronski, a garderoba ima automatsko osvjetljenje. U kući je na raspolaganju iLight sistem kontrole osvjetljenja, a zaštićena je alarmom i sigurnosnim kamerama.

Ogromna garaža nudi dovoljno prostora za 10 automobila.

Površina terasa iznosi 409, a vrtova 580 kvadratnih metara. U okolini kuće je moguće vršiti različite aktivnosti, od zabave, preko vježbanja pa do relaksacije.

Dvospratni bazen se spaja s glavnim bazenom čija se voda grije, a koji posjeduje i LED sijalice s mogućnošću promjene boje. Gornja spa terasa također ima bazen s vodom koja se grije, a tu su i kreveti s hidromasažom.

Vrt krase brojne biljke, kao i masline stare nekoliko stotina godina.

Vrijednost imanja se procjenjuje na 12,4 miliona eura.