Efikasno rješenje
43

Očistite staklene površine bez tragova uz pomoć sastojka kojeg imate u kuhinji

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Mnogi žele čistiti svoj dom potpuno prirodnim i jeftinim opcijama koje smanjuju otpad i izloženost štetnim hemikalijama.

Trikovi za čišćenje će im pomoći u tome, a koriste brojne prirodne sastojke poput limuna, octa, sode bikarbone. Sada na taj popis možete dodati i čaj.

Čaj se može koristiti za čišćenje površina poput drvenih podova, ali jedan iznenađujući način korištenja čaja kao sredstva za čišćenje je poliranje prljavih i prašnjavih ogledala. Uz samo prskanje i brisanje, ovaj napitak može ostaviti vaša ogledala blistavo čistima i bez mrlja, što većina proizvoda za čišćenje stakla ne može. Kako biste svoj čaj pretvorili u sigurno i potpuno prirodno sredstvo za čišćenje, stavite vrećicu čaja u vruću vodu na oko pet minuta.

Ako često pijete čaj, možete ponovno upotrijebiti stare vrećice da napravite sredstvo za čišćenje, iako će vam možda trebati dodatna vrećica ili dulje vrijeme stajanja da postignete istu snagu. Nakon što se proizvod za čišćenje skuhao, ulijte ga u praznu bocu s raspršivačem i ostavite da se ohladi.

Raspršite hladan čaj po ogledalima, a zatim obrišite površinu papirnatim ručnikom ili krpom od mikrovlakana. Adstringentna priroda čaja potpuno će ukloniti sve čestice zalijepljene na vašem zrcalu ostavljajući jarki sjaj. Staklo zrcala će blistati kao novo i osušiti se bez tragova.

Također, prirodan miris čaja je suptilan način da osvježite svoj prostor bez pribjegavanja ponekad prejakim aromama drugih sredstava za čišćenje. To je jeftin i jednostavan način da svoju kuću održite čistom s prirodnim sredstvom.