Kuća i ured
0

Nestovi pametni gadgeti za kuću od sada će biti dostupni u Austriji, Italiji, Njemačkoj i Španiji

Klix.ba
Foto: Nest
Foto: Nest
Kompanija Nest planira svoje pametne proizvode za kuću prodavati u više evropskih zemalja. Nakon što je Google izašao na tržište pametnih proizvoda za kuću, bilo je mnogo pitanja o budućnosti Nesta, ali kompanija nastavlja isporučivati svoje proizvode. Iz Nesta je objavljeno da šire tržište na Austriju, Njemačku, Italiju i Španiju.

Originalni proizvod kompanije Nest Theromostat će biti dostupan po cijeni od 249 eura, Nest Cam modeli će se prodavati za 199 eura, a ista cijena će biti i za Nest Protect dimni alarm i detektor ugljenmonoksida. Kada je riječ o Nest Aware sistemu za unutrašnje i vanjske kamere, koji korisniku omogućava snimanje i reprodukciju videozapisa koji su zabilježili aktivnosti u kući i oko nje, iz kompanije kažu da će ova usluga koštati 10 eura mjesečno ili 100 eura godišnje.

Osim SAD-a i Kanade, kompanija već prodaje svoje proizvode u Belgiji, Francuskoj, Irskoj, Holandiji i Velikoj Britaniji. U vrijeme početnog lansiranja proizvoda u Evropu, Nest se udružio sa više od 50 kompanija kako bi hardver bio besplatan.

Kako bi napravio odlične ponude za kupce, Nest sarađuje s kompanijom Baxi u Španiji, Wind Tre i Engie u Italiji i Generali Group u Njemačkoj.