Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta je smrad je stvar "dogovora". Miris koji upozorava na nejestivu i opasnu hranu uglavnom se proglasava smradom a cilj je da spreci konzumaciju i trovanje. Medjutim i kiseli kupus je pokvaren, fermentisan i poluraspadnut ali on nije otrovan pa ce mnogi reci da kupus ne smrdi vec ima prijatan svež miris. Luk "smrdi" ali otkad to?! Pa od momenta kada je otkrivena pasta za zube sa dodatkom mente koja iz nekih razloga ljudima ima lepsi miris. Duvan smrdi ali samo nepušačima.
O mirisu ljudskog tela da ne govorimo. Luja XVI su dvorske sluge prvo namirisale pa tek posle nekog vremena ugledale kako ide laganim hodom dvorskim hodnicima. Nikada nisu rekli da je smrdeo, dans bi rekli smrdi na 100 metara. Kad je otkriven parfem prva reakcija francuskih plemica bila je SUPER, tek sad necemo morati da se kupamo.
Nekoliko odličnih trikova kako da se riješite neugodnih mirisa u svom kućanstvu --- Jedini djelotvoran "trik" je redovno ciscenje i odrzavanje kao i bacanje u smece u smece namirnica koje su pocele da se kvare ili jos bolje frizider ne koristiti kao odlaganje namirnica dok se ne raspadnu i istruHnu u njemu!!
Ili jednostavno cistite redovno.