{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Magični" tepih koji se pretvara u kauč

5.10.2014. u 22:00
27
17
"Magični" tepih koji se pretvara u kauč
27
Arhitekta Alessandro Isola, 39-godišnjak porijeklom iz Italije, ali sa adresom stanovanja u Londonu, osmislio je nevjerovatni tepih koji se po potrebi pretvara u kauč.


Nazvao ga je "Sofa za spoticanje", odakle potiče i inspiracija za ovu kreaciju, naime, stalno se spoticao na svoj tepih.

Neravnine na tepihu inače pokušavamo izbjeći, povući ga tako da ravan ispunjava svoju svrhu u stanu, ali ne i u ovom slučaju, kaže dizajner na web-stranici projekta.Ovaj tepih osmišljen je tako da ima strukturu koja omogućava sjedenje, zahvaljujući svojoj jezgri, a ima i odgovarajuću postavu pa je udobna korisnicima. Ugrađene police služe za držanje knjiga ili časopisa, a sav nered ostaje skriven ispod nabora.Dimenzije se mogu napraviti po želji kupca, a studio Isola je u kontaktu sa proizvođačima namještaja u Italiji od kojih pokušavaju dobiti informacije o cijeni koju treba platiti da se ovaj koncepti dizajn pretvori u stvarnost.Zanimljivo je da je Isola i ranije imao ovakve ideje. Osmislio je stolić za kafu koji je kombinacija tepiha i stolića sa visoko ispoliranom površinom. Stolić košta 8.600 dolara, a u cijenu nije uključen porez i transport.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: