Raj za život
5

Kuća u Londonu s vjetrenjačom u vrtu starom 200 godina košta 5,5 miliona funti

D. B.
Kupovina kuće ili stana u Londonu za mnoge je daleko od realističnog cilja, no oni s "dubokim džepom" imaju priliku kupiti prelijepo imanje s kućom i vjetrenjačom u vrtu.

Imanje je smješeno izvan Londona, ali s brzim i laganim pristupm centru grada. Na njemu se nalazi velika kuća s unutrašnjim bazenom, a u vrtu je i vjetrenjača koja je stara 200 godina.

Vjetrenjača predstavlja pravu atrakciju, lokalno je poznata pod nazivima Barnet Gate Mill i Arkley Windmill, a izgrađena je 1823. godine. Radi se o jednoj od najstarijih vjetrenjača u južnom dijelu Engleske koja se koristila 100 godina, a nakon toga je postala dio imanja. Izgleda zaista sjajno te predstavlja atrakciju za sve one koji posjete imanje.

Na imanju se nalazi i zatvoreni bazen, a tu su i teretana te jacuzzi.

Površina glavne kuće iznosi 716 kvadratnih metara. U prizemlju je veliki dnevni boravak koji vodi do radne sobe, sobe za crtanje i kuhinje otvorenog tipa s prostorom za doručak, a tu se nalazi i odvojena trpezarija te još jedan dnevni boravak.

Sprat je rezervisan za spavaće sobe, glavna ima dvije garderobe kao i kupatolo. Pored nje su još četiri spavaće sobe na istom spratu. Kuća ima velike prozore koji omogućavaju dosta svjetlosti, a posjeduje i nekoliko ognjišta.

Oko kuće su veliki prostrani vrtovi, terasa za zabavu, teren za tenis i dva jezera.

Iako se nalazi veoma blizu Londona, imanje je ipak smješteno u prirodi i mirnom okruženju.

Cijena imanja iznosi 5,5 miliona funti.