Kuća koja se usudila biti drugačija, uređivana dugih 35 godina

Kuća koja se usudila biti drugačija, uređivana dugih 35 godina
34
Klix.ba
4.6.2019. u 12:53
10
komentara
34

dijeljenja
Kuća koja se usudila biti drugačija, uređivana dugih 35 godina Foto: Rachael Smith/The Observer
Lucy Abel Smith kaže da je imala 35 godina da uredi kuću onako kako je oduvijek željela. Kada su je ona i njen suprug David kupili, unutrašnjost je bila prilično jednostavna pa su odlučili da sve preurede u svom stilu.
"Volimo da stvari budu drugačije", rekla je Lucy Abel Smith.

Kuća je smještena u mirnoj dolini u Queningtonu, u blizini Cirencestera. Ova kuća je u vlasništvu porodice Smith još od 1928. godine, no njena povijest datira iz 17. stoljeća. Sama kuhinja je napravljena u 17. stoljeću, a kasnije u 18. stoljeću je dodana i južna strana kuće. U 19. stoljeću kuću je proširio vlasnik koji je imao desetero djece.

Godinama poslije kuća je nadograđivana više puta. Na ovoj kući radio je i čuveni dizajner interijera Godfrey Bonsack. On je u ovoj kući dizajnirao i kupatilo koje je, osim što je osiguralo udobnost i funkcionalnost, unijelo i dašak glamura i modernog dizajna.

Foto: Rachael Smith/The Observer Foto: Rachael Smith/The Observer


"Nikada se nismo držali samo jednog stila, radije smo okruženi stvarima koje smatramo zanimljivim. U ranim danima to je bio art-deco namještaj, a sada pažnju usmjeravamo na tekstil i keramiku", rekla je Lucy koja je velika ljubiteljica umjetnosti.

Ljubav prema umjetnosti Lucy je naslijedila od djeda Herberta Dunsmuira koji je bio veliki kolekcionar škotskih umjetnina.

U njenoj kuhinji iz snova preovladava crvena boja. Roletna koja se nalazi u kuhinji ručno je oslikana, a sobe su pune polica s knjigama. Ogromna vrata koja se nalaze na kući obložena su apstraktnom tapiserijom škotske umjetnice Norme Starszakown.

Foto: Rachael Smith/The Observer Foto: Rachael Smith/The Observer


Ovaj avangardni par kaže da sada nakon 35 godina uređivanja napokon imaju kuću kakvu su oduvijek željeli.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...