Savjeti za dekoriranje
6

Kako pranje veša učiniti zanimljivom sedmičnom rutinom

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
U nastavku donosimo sedam načina za dekoriranje koji će vaš vešeraj učiniti ljepšim mjestom.

Pranje veša je neizbježna sedmična briga koju većina domaćica konzistentno odgađa. Kao i u izvođenju bilo kojeg drugog zadatka, trebate pronaći motivaciju u malim stvarima koje čine obavljanje posla prijatnijim, prenosi House Beautiful.

Daska za peglanje

Jedna od najboljih opcija u svakom poslu jeste da spojite ugodno s korisnim. Ako ne znate gdje odložiti dasku za peglanje, pokušajte pronaći način da je okačite na slobodan zid u vašem kućnom vešeraju. To će vam uštedjeti prostor, a i vizuelno je upečatljivo.

Veš-mašina

Vrijeme je jedan od glavnih razloga zbog kojih ljudi stalno odgađaju pranje veša. Zato nemojte žaliti da investirate u mašinu koja će završiti pranje veša u rekordnom periodu, tako da se možete posvetiti poslovima u kojima istinski uživate.

Police i kutije

U gotovo svim većim trgovinama možete kupiti jeftine police ili kutije u koje ćete smjestiti prašak za veš ili na koje ćete odložiti šampone i kozmetičke preparate. Estetske police i kutije će ostaviti umirujući i organizirani osjećaj kada uđete u vešeraj.

Pletene korpice

Pletene korpice za odlaganje prljavog veša također su vrlo lijepe, a ujedno i funkcionalne.

Cvijeće

Dodavanje svježeg cvijeća u prostoriju je još jedan siguran način da ju obogatite toplim bojama i ugodnim mirisima. Isto tako, osim cvijeća u vešeraju možete zapaliti i poneku mirisnu svijeću.

Tkani tepih

Između šablonskih prostirki i tkanih retro tepiha uvijek birajte drugu opciju. Na ovaj način ćete vešeraju dati unikatan izgled.

Peškiri

Uložite u velike pamučne peškire. Izaberite neku od neutralnih boja kao što je bijela ili bež, a možete ići i do nekih blagih pastelnih varijanti. Razvrstajte ih po veličinama kako biste vešeraj učinili urednim.