Na Maldivima
52

Kako izgleda najskuplja podvodna hotelska soba: Noćenje ovdje košta 19.000 dolara

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Nedavno je video najskuplje hotelske sobe pod vodom na svijetu privukao pažnju korisnika interneta, ostavljajući mnoge očaranim.

Influencerski par Kara i Nate oglasio se na Instagramu i podijelio video njihovog boravka u hotelu koji oduzima dah.

Radi se o podvodnom apartmanu na Maldivima, a viralni video počinje tako što Nate pokazuje put do hotela. Čim izađe iz lifta, ulazi u hodnik koji vodi do sofisticirane spavaće sobe. Sa luksuznim bračnim krevetom, pomno uređenim interijerom, privatnim prostorom za sjedenje, toaletom reguliranim senzorima, plafonom od stakla i zadivljujućim pogledom na okean, hotel ima sve.

Navedeni video je skupio skoro 100 miliona pregleda, što je izazvalo brojne reakcije korisnika društvenih mreža.

Putoholičar, koji je ranije boravio u hotelu, napisao je: "Odsjeo sam upravo u ovoj sobi, bio sam nervozan, ali bilo je to prekrasno iskustvo". Drugi su se pitali kako je kad je mrak napolju, a neki su istaknuli da bi se previše plašili zaspati pod vodom.

Par je odsjeo u odmaralištu Conrad Maldives Rangali Island na Maldivima koje ima luksuznu rezidenciju na dva nivoa pod nazivom "The Muraka". Prema web stranici The Digest Online, nalazi se skoro 5 metara ispod nivoa mora s glavnom spavaćom sobom skrivenom kupolom od 180 stepeni. Hotel također nudi pogodnosti, uključujući 24-satnog batlera i kuhara, spa tretmane, dežurnog fitness trenera i osobne vodene skutere.

Na snimku navode da se cijena noćenja u ovom apartmanu kreće od 19 hiljada dolara, dok se na internetu cijene kreću i do 50 hiljada dolara.