Kuća i ured
0

John Terry prodao luksuznu vilu sultanu Omana i zaradio 12 miliona eura

Klix.ba
Nogometaš John Terry je za 20 miliona eura prodao svoj dom sultanu Omana.

Igrač Chelseaja je od prodaje luksuzne vile zaradio 12 miliona eura budući je njena vrijednost procjenjena na osam miliona.

Vjeruje se da je kupac, general Mohammed al-Naamani, ministar u Vladi Omana, kuću kupio za svog šefa, bogatog 72-godišnjeg sultana Qaboosa bin Saida čije bogatstvo se procjenjuje na skoro 800 miliona eura.

"Kraljevska porodica Omana željela je tu kuću pod svaku cijenu. John Terry je volio to mjesto i dao mu je neki svoj pečat, no sultan mu je ponudio cifru koji nije mogao odbiti", kazao je izvor tabloidu The Sun.

Sultan Qaboos poznat je kao veliki ljubitelj zapadne kulture. Služio je u britanskoj vojsci, te se obučavao na Kraljevskoj vojnoj akademiji u Camberleyju.

Iako je Terry namjeravao s porodicom živjeti u vili koju je prodao, primamljiva suma od 20 miliona eura učinila je da promjeni svoje mišljenje.

Raskošno zdanje je kupio 2007. godine za dva miliona eura, a u renoviranje je uložio skoro pet miliona. Iznenadna prodaja njegove kuće iz snova potaknula je priče da Terry namjerava karijeru nastaviti u inozemstvu.