Više namjena
10

Jeste li znali da ove površine u kupatilu možete očistiti pastom za zube?

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Pasta za zube ne samo da štiti vaše zube od karijesa, bakterija i mrlja, već može pomoći i pri čišćenju kupatila.

Bez obzira da li se stalno borite protiv mrlja od tvrde vode ili samo želite alat koji će spriječiti zamagljivanje vaših ogledala, korištenje vaše omiljene paste za zube može biti vaše novo rješenje za razne potrebe čišćenja.

Mrlje od kamenca na vratima vaše tuš kabine mogu biti česta pojava, a dok postoji nekoliko metoda da ih se riješite - jedan od najefikasnijih načina je ribanje pastom za zube. Ključno je koristiti opciju bez gela, jer će fluorid u alternativi raditi više na suzbijanju i uklanjanju tragova tvrde vode. Dodajte malu količinu paste, a zatim pomoću spužve nježno utrljajte mrlje. Možete ostaviti pastu da odstoji nekoliko minuta prije nego što je obrišete i isperite površinu vodom. 

Neugledne mrlje na WC školjki mogu uništiti estetiku kupaonice, a baš kao i zubi koji mogu imati mrlje i nakupljanja plaka, toaleti su skloni promjeni boje, ali malo paste za zube može očistiti školjku od tragova i ostaviti je blistavom. Sipajte pastu za zube duž unutrašnje strane (izbjegavajte korištenje gel formula), a nakon što ste je izribali četkom ostavite pastu da odstoji dva do četiri sata prije nego što je isperite svježom vodom.

Vaš umivaonik isto tako može brzo postati jedan od najprljavijih uređaja u kupatilu, parirajući čak i WC školjki po pitanju mrlja i nakupina. Pasta za zube može pomoći da se očisti od naslaga od sapuna, mrlja od tvrde vode i vidljivih ostataka paste za zube koji su ostali nakon pranja zuba.

Pored svega navedenog, pasta za zube je odlična za uklanjanje površinske hrđe na odvodima.