Po čemu su posebni?
78

Isprobali smo popularne parfemske omekšivače: Isplati li se za pola litra dati preko 50 KM?

D. J.
Iako omekšivač bi omekšivači prvenstveno trebali služiti da odjeći daju mekoću i svježinu, kod njegove kupovine velika pažnja se pridaje i mirisu.

Svi vole da se na odjeći miris omekšivača zadrži što dulje, a dosta je onih koji tvrde da im je miris omekšivača ljepši od bilo kakvog parfema.

Odnedavno se na našem tržištu preko raznih Instagram i Facebook grupa mogu pronaći i parfemski omekšivači italijanskog brenda "Laboratori protecto".

Ovi omekšivači inspirirani su mirisima iz prirode pa se tako nude oni s mirisom cvijeta pamuka, vanilije, citrusa, lavande, plave orhideje i mnogi drugi.

Proizvođač navodi kako su ovi koncentrirani parfemski omekšivači rađeni na bazi eteričnih ulja te da su bez parabena.

Mi smo odlučili isprobati jedan od najpopularnijih omekšivača u njihovoj ponudi, a to je "Fior di Cotone" - cvjetni miris s mošusnim, drvenim i čak citrusnim notama.

U pretinac za omekšivač potrebno je uliti samo nekoliko kapi, a sama tekućina je masnija od standardnih omekšivača na koje smo navikli.

Miris je intenzivan i dugo traje na odjeći, a za one osjetljivije možda može biti i prejak.

No pravo je pitanje isplati li se dati oko 50-55 KM (po toj cijeni se prodaje u BiH) za pola litra ovog omekšivača?

S obzirom na to da se sasvim pristojni omekšivači na našem tržištu mogu pronaći po deset puta nižoj cijeni, toliki iznos je ipak pretjeran za bočicu parfemskog omekšivača.

U prilog tome govori i činjenica da se ovi omekšivači na službenim stranicama prodaju za 18.90 eura, odnosno 37 KM.