Savjeti za kuću
0

Isprobajte ovaj učinkoviti i jeftini trik za brzo čišćenje tvrdokornih mrlja iz mikrovalne pećnice

N. C.
Ako mrzite ribanje mikrovalne pećnice, onda imate sreće jer vam donosimo najbolje savjete za čišćenje onih područja koja se teško ribaju.

Od krova do uglova, ima dosta mjesta koje se teško čiste. Ali niko ne želi da se ostaci prošlosedmične večere pomiješaju sa svježom hranom.

Mikrovalna pećnica može blistati čak i ako ste zaboravili na nered u njoj te ostavili ostatke hrane da se suše nekoliko dana. Ovaj je savjet brzo postao popularan, a dolazi čak i s preporukom bivšeg ugostiteljskog radnika koji smatra da je ova metoda najbrži i najbolji način za čišćenje.

Pitate se kako ukloniti zaostale tvrdokorne mrlje? Jednostavno stavite zdjelu tople vode s narezanim limunom u mikrovalnu pećnicu i ostavite je jedno vrijeme da tamo odstoji te samo prebrišete mikrovalnu krpom.

Još se nekoliko čitatelja složilo se da je ova metoda ispravan način čišćenja mikrovalne pećnice.

"Probajte zdjelicu tople vode s kriškom limuna. Stavite otprilike minutu. Zatim obrišite kad završite", rekao je jedan korisnik društvenih mreža.

Drugi se složio, predloživši zdjelu vruće vode čija će para pomoći pri otklanjanju mrlja, dok je treći otkrio: "Moj prijatelj stavi sok od limuna u posudu, stavi u mikrovalnu, uključi oko 2 minute te obriše vodom i sapunom. Tako jednostavno. Bio sam zapanjen!"