Tehnologija tretmana vode
104

Evropski broj jedan stigao i u BiH: S ovim bokalom računajte na čistu i svježu vodu za piće iz slavine

BWT Aqualizer moguće je kupiti i na policama trgovina u BiH (Foto: Niko Zuparic/Zuparino)
BWT Aqualizer (Foto: Niko Zuparic/Zuparino)
Voda je jedan od najvažnijih resursa na planeti i predstavlja osnovu života. Iako naša zemlja raspolaže brojnim prirodnim izvorima vode, nažalost, usljed brojnih zagađenja i klimatskih promjena, sve je veći problem osigurati pristup čistoj vodi za piće, koja je od vitalnog značaja za zdravlje ljudi.

Svi znamo šta voda predstavlja za čovjekov organizam i da je ona, u čistom obliku, neophodna kako bismo bili zdravi i normalno funkcionisali. Mnogi dijelovi svijeta, nažalost, nemaju pristup sigurnoj i čistoj vodi za piće, što dovodi do brojnih zdravstvenih problema i širenja zaraznih bolesti.

Međutim, rješenja postoje, a važan doprinos u rješavanju ovog problema nude i privatne kompanije, koje nam otvaraju mogućnost da do čiste vode za piće dođemo brzo i jednostavno.

Jedna od vodećih evropskih kompanija u oblasti tretmana vode BWT (Best Water Technology) iz Austrije, nudi širok asortiman proizvoda i rješenja za pročišćavanje i omekšavanje vode, kako za kućnu upotrebu, tako i za industrijske i komercijalne potrebe, a odnedavno njihovi su proizvodi dostupni i u prodaji na bh. tržištu.

BWT bokali s filterom za vodu su čudo za proćišćavanje vode (Foto: Niko Zuparic/Zuparino)
BWT bokali s filterom za vodu su čudo za proćišćavanje vode (Foto: Niko Zuparic/Zuparino)

Brend BWT posebno je poznat po svojim bokalima sa filterom za vodu. Elegantni i praktični, oni omogućavaju jednostavno i efikasno filtriranje vode iz slavine, uklanjajući nepoželjne čestice, nečistoće i štetne supstance.

Umjesto kupovine flaširane vode, jednostavno napunite BWT bokal vodom iz slavine i u par trenutaka nakon filtracije možete uživati u potpuno čistoj i svježoj vodi. Filteri koriste naprednu tehnologiju, osiguravajući da voda koju pijemo bude kristalna, bez neugodnih mirisa i ukusa.

BWT Aqualizer (Foto: Niko Zuparic/Zuparino)
BWT Aqualizer (Foto: Niko Zuparic/Zuparino)

BWT-ov slogan "gutljaj po gutljaj spasi svijet" odražava njihovu posvećenost očuvanju čiste vode i okoliša. Ova inicijativa se fokusira na pružanje sigurne vode za piće direktno iz slavine, čime se smanjuje potreba za jednokratnim plastičnim bocama i minimizira ekološki uticaj povezan sa njihovom proizvodnjom i transportom.

Osim čistoće, filteri bokala obogaćuju vodu magnezijem

Pored efikasnog pročišćavanja, filteri pružaju i mogućnost obogaćivanja vode magnezijem, esencijalnim mineralom za zdravlje čovjeka, što je njihova važna prednost.

Magnezij učestvuje u preko 300 enzimskih reakcija i igra ključnu ulogu u regulaciji mišićne i nervne funkcije, proizvodnji energije, održavanju zdravih kostiju, kao i u regulaciji nivoa šećera u krvi. Nažalost, procjenjuje se da čak 60% populacije ima deficit magnezija zbog savremenog načina ishrane i života.

BWT Aqualizer moguće je kupiti i na policama trgovina u BiH
BWT Aqualizer moguće je kupiti i na policama trgovina u BiH

Upravo to je još jedna prednost BWT filtera, koji uz pristupačnu tehnologiju, nude važne koristi za naš organizam.

Inače, BWT je ponosan sponzor mnogobrojnih sportskih manifestacija, uključujući i Formulu 1, gdje podržava BWT Alpine F1 tim. Ova podrška je dio njihove šire misije promovisanja zdravog načina života i očuvanja okoliša, dok istovremeno pružaju vrhunske proizvode i rješenja za tretman vode širom svijeta.

Njihove proizvode u Bosni i Hercegovini možete pronaći u svim većim Bingo centrima, svim Domod trgovinama, kao i na njihovoj zvaničnoj web stranici bwt.ba.

Uz reputaciju vodećeg evropskog brenda u tretmanu vode i širok asortiman visokokvalitetnih proizvoda, BWT predstavlja vrijedan dodatak na tržištu BiH, a upravo danas, 22. marta - na Svjetski dan voda, trebamo se podsjetiti zašto je osiguravanje čiste i zdrave vode za piće jedan od prioriteta koji ne trebamo zanemariti.