"Ručni rad i lični pečat"
149

Donosimo deset idealnih poklona po izboru Amre Džeko: Najradije bira rukotvorine s bh. etiketom

I. B.
Amra Džeko
Amra Džeko
Gotovo svi uživamo u tome da nekim znakom pažnje izmamimo osmijeh na lice dragoj osobi. Međutim, biranje pravog poklona nekada može biti pravi izazov. Ovoga puta, u izboru nam je pomogla Amra Džeko, koja je i sama velika ljubiteljica darivanja.

Pokloni nisu samo materijalne stvari, već odraz pažnje i način da pokažemo nešto što riječima često ne možemo. U ubrzanoj svakodnevnici, često se nađemo u situaciji da ne znamo šta pokloniti, ali i da nemamo vremena obilaziti trgovine. Mnogi se stoga odlučuju za online kupovinu koja je danas, srećom, u punom cvatu te se mogu pronaći razne zanimljive rukotvorine.

Međutim, na još jednom mjestu moći ćemo ove nedjelje pronaći idealan izbor poklona, a riječ je o tradicionalnom OREA Art Marketu, koji će okupiti brojne kreativce. Tim povodom razgovarali smo sa Amrom Džeko, suosnivačicom OREA online platforme, koja nam je i sama otkrila kako i gdje bira poklone za svoje najdraže, koji pokloni su za nju idealni, te šta je i samu najviše raduje prilikom biranja i darivanja.

Amra je i sama ljubiteljica poklona
Amra je i sama ljubiteljica poklona

Poznata po svojoj eleganciji i osjećaju za stil, Amra smatra da su najbolji pokloni oni sa personaliziranom notom.

"Obzirom na obaveze, najčešće kupujem online i uvijek sam u potrazi za poklonima koji su prilagođeni potrebama i karakteru osobe i koji će ih obradovati. Rekla bih da ono što biram za drage osobe mora imati tu neku personaliziranu notu, želim da pokloni budu jedinstveni i da imaju trajnu vrijednost. Zaista cijenim ručno rađene proizvode, a tako je nastala i OREA platforma, jer smo u nedostatku mjesta i ponude unikatnih poklona iz BiH, osmislili nešto što će na jednom mjestu okupiti sve ove sjajne proizvode", objašnjava Amra.

Upravo na OREA platformi može se pronaći stotine različitih i autentičnih poklona izrađenih od kvalitetnih materijala, kojima možete svojim voljenim poslati jedinstvenu poruku ljubavi i pažnje. Birajući između sjajnog nakita, assesoara, divnih komada odjeće, dodataka za kuću, umjetnina, modnih dodataka, kozmetike, zdrave hrane - za svakog ima ponešto.

Pa tako, Amra nam je izdvojila i deset poklona koje su prema njenom mišljenju idealni, a sve ih možete pronaći u našoj galeriji.

"Ako poklanjamo najmlađima, definitivno bih izvojila uško papice brenda Lumi izrađene od alpaka vune, mohera i svile sa divnim detaljem krzna od nerca i Bio Leaf Game, didaktičku igru od četiri različita dijela proizvedenu od bioplastike u obliku lista, brenda Bioplastic Toys BiH", započinje Amra.

Uško papice brenda Lumi
Uško papice brenda Lumi

"Tu su i divne Macramina ukrasne jastučnice sa motivima korala izrađene od lana, punch needle tehnikom i ručno rađene čarape od sive prirodne vune koje potiču cirkulaciju, sprečavaju znojenje, griju i djeluju umirujuće na tijelo. Izrađuju ih naše žene pod brendom Miruh Sane", nastavlja Amra.

Ukrasna jastučnica Macramina
Ukrasna jastučnica Macramina

"Izdvojila bih divne i moderne SRCE majice koje su proizvod Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, kao i planere Anie - za lakše planiranje obaveza i podsjetnika koji treba imati svaka žena", kaže pa dodaje:

"Jedan od vrlo poželjnih poklona je Rose Glow maska brenda Mak Skincare, koja će vas oduševiti učinkom na vašu kožu. Tu su i unikatne zelene oblak naušnice Hello Jason Shop, izrađene od polimerne gline i nehrđajućeg čelika", kaže Amra.

Novčanik Ban Leather Goods
Novčanik Ban Leather Goods

"Dalje bih izdvojila kožni novčanik Brenda Ban Leather Goods koji će obradovati svakog muškarca, a za sve sladokusce definitivno biram Chocology - set ručno rađenih vegan poslastica bez rafiniranog šećera koji će vas oduševiti", preporučuje Amra.

Više od 90% OREA zajednice, čine žene, a što je još posebno kod ove platforme je i činjenica da su brendovi koje ćete tamo pronaći pioniri u održivom poslovanju, opredijeljeni ka očuvanju prirode, korištenju recikliranih materijala i organskoj proizvodnji.

Platforma ima i svoju "drugu stranu"

"Bitno mi je da osim što će ih obradovati, poklon nosi i dodanu vrijednost. Osim inspiracije koju nalazim na OREA platformi, znam da pokloni koje tamo biram imaju i svoju humanu notu, jer se od svake kupovine dio sredstava izdvaja na Roditeljsku kuću i pomoć mališanima i njihovim porodicama koji prolaze kroz težak period oporavka. Mislim da svi trebamo dati svoj doprinos i pokazati više empatije i i podrške, a rukotvorine OREA kreativaca definitivno su jedan od načina", ističe Amra.

Na pitanje šta bi nju najviše obradovalo kada je riječ o poklonima, proslavljena bh. manekenka nije previše razmišljala.

"To je definitivno ručni rad. Neka kreacija u koju je uložen lični pečat, a takvih ima puno među brendovima iz naše zemlje, bilo da se radi o komadima odjeće, asesoarima, nakitu ili slično. Ja volim da poklanjam ručno rađeni nakit jer ima posebnu notu i prepoznatljiv dizajn. Tu je uvijek i prirodna kozmetika, proizvodi od kože i predivni odjevni predmeti sa notom bh. tradicije", otkriva ona.

Za nju, pokloni su način da pokažemo drugima da nam je stalo do njih, da ih volimo, poštujemo i da smo sretni što su dio našeg života.

"Vjerujem da su pažnja i ljubav najljepši poklon koji možemo dati sebi i drugima. Ja sam neko ko zaista uživa u darivanju tokom cijele godine. Radujem se cijelom tom procesu, od samog planiranja, do kupovine i pakovanja poklona za drage osobe. Uz sav trud oko pripreme, nastojim da izaberem i savršen momenat poklanjanja, jer uživam gledati reakcije i emocije ljudi", zaključuje Amra.

Inspiracije i ideja šta pokloniti, nikada nije bilo više kao danas. No, ukoliko želite da ih sve pronađete na jednom mjestu, definitivno se isplati pogledati OREA online platformu.

Njihove proizvode potražite i na tradicionalnom zimskom OREA Art Marketu koji se održava ove nedjelje, 12. novembra, u Domu mladih u periodu od 11 do 18 sati.