{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čak 1,7 milion radnika nema vještine za posao koji obavlja

S
17.3.2010. u 11:15
0
2
Čak 1,7 milion radnika nema vještine za posao koji obavlja
0
Čak 1,7 milion radnika nema vještine za posao koji obavlja
Istraživanje koje je provela Vlada Velike Britanije pokazalo je da čak 1,7 miliona radnika ne posjeduje vještine za posao koji obavlja. Objavljeni službeni izvještaj je, tvrde britanski mediji, poražavajući s obzirom da je taj broj prije četiri godine iznosio 400.000.
Naime, 80.000 poslodavaca je popunjavalo upitnike u kojima su davali odgovore na pitanja da li imaju radnike koji nisu u potpunosti vješti u poslu koji obavljaju, te kakve im vještine nedostaju i da li su upravo te vještine koje nedostaju ključne za posao koji obavljaju.

Istraživanje je pokazalo da u skoro svim oblastima ima radnika koji ne posjeduju vještine za obavljanje posla kojim se bave.

Najčešće vještine koje nedostaju britanskim radnicima su upravo one osnovne, a to je rad s klijentima, timski rad, te komunikacijske vještine.

Milke Rake, direktor britanske komisije za zapošljavanje, koja je i objavila ovaj izvještaj, kaže kako su ovi rezultati poziv na buđenje, te kako se mora insistrirati na tome da se mladi ljudi podučavaju osnovnim vještinama neophodnim za rad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: