Uklapa se u svaki prostor
35

Bijeli kauč je najtraženiji komad namještaja ove sezone, no pripazite na par detalja

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Postoji nešto totalno šik u bijelom kauču što ga čini središnjim komadom svake dnevne sobe koji privlači najviše pozornosti.

Bijeli kauč, bez obzira o kojoj se nijansi bijele radi, se stapa s bilo kojim stilom uređenja, od čistog i minimalističkog do eklektičnog maksimalističkog.

Ne radi se samo o tome kako bijeli kauč izgleda - radi se i o tome u šta pretvara prostor u kojem se nalazi. Bijela odiše prozračnošću koja može udahnuti život i najskučenijim prostorima. Bijela reflektira svjetlost, čineći vašu dnevnu sobu prostranijom i privlačnijom.

Savršen bijeli kauč može trenutno podići vaš prostor, ali s toliko mnogo mogućnosti, odabir pravog može biti težak zadatak.

Prije kupnje razmišljate praktično i kauč prilagodite vašem životnom stilu. Stanujete sami ili imate veliku obitelj? Ako su kućni ljubimci i mališani dio vaše obitelji, razmislite o bijelom kauču s izdržljivom tkaninom otpornom na mrlje, poput umjetne kože.

Prolijevanje, mrlje i svakodnevno korištenje su neizbježni. Odlučite se za bijeli kauč s uklonjivim i perivim navlakama ili materijale koji se lako čiste.

Testirajte podstavu. Provjerite jastuke da vidite jesu li udobni kao što izgledaju.

Odaberite bijelu na temelju svjetla dostupnog u vašoj sobi. Netaknuta bijela izgleda nevjerovatno u sobama preplavljenim prirodnim svjetlom, ali izgleda oštro u tamnijim prostorima. Prljavo bijela bi mogla biti bolja opcija za sobe s ograničenim prirodnim svjetlom.

Kada se prirodno svjetlo odbija od bijelih površina, ono se raspršuje u prostoriji, smanjujući sjene i tamne kutove. Ova igra svjetla stvara svjetliji izgled i veći izgled prostorije.

Objesite prozirne zavjese kako biste sobi dodali više prozračnosti. Prozirne zavjese omogućit će prirodnom svjetlu da se filtrira, stvarajući svijetlu i osvježavajuću atmosferu. Ako više volite romantičniji dodir, razmislite o zavjesama s nježnim cvjetnim uzorcima.

Neutralni tonovi poput sive, bež ili žutosmeđe izvrsno se slažu s bijelim kaučem. Ove tople boje pružaju ugodnu i bezvremensku pozadinu, besprijekorno se stapajući s čistim linijama bijelog kauča. Za nježan kontrast možete se odlučiti i za pastelne nijanse poput nježno ružičaste ili mint zelene. Ako ste ljubitelj svijetlih boja, odlučite se za hrabre i jarke boje poput tamnoplave, maslinasto zelene, boje senfa ili žarko narančaste jastučiće.