Pobjednik Junuzović
400

Konjic bio sjajan domaćin "cenera", najmasovnije trke u ovom gradu

E.S.
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Najveći i najmasovniji sportski događaj, "Konjički cener" održan je večeras u gradu na Neretvi. Ovom prilikom 400 profesionalnih i rekreativnih trkača trčalo je ulicama Konjica.

Uz glavnu utrku, održala se i Dječija humanitarna trka za najmlađe kao i Humanitarna građanska šetnja "1382" .

U Konjic su tako stigli trkači iz sedam država i to: Hrvatske, Srbije, Njemačke, Velike Britanije, Švedske, Austrije i naravno iz Bosne i Hercegovine.

Prva manifestacija počela je već u 17 sati, a to je Dječija humanitarna trka u kojoj je učestvovalo 250 mališana u pet starosnih kategorija. Nakon toga, od 19:30 sati održana je Humanitarna šetnja građana koja je startala zajedno sa glavnom trkom na 10 kilometara.

Pobjednik utrke na 10 kilometara je Osman Junuzović iz Doboj Istoka koji je ovu dionicu pretrčao za 32:12 minut. Drugo mjesto pripalo je Aliji Imamoviću, a treće Anti Pokrajčiću.

U konkurenciji žena slavila je Alma Hrnjić iz Sarajeva, dok je Hanifa Terzić bila druga.

Svi građani, ali i učesnici glavne trke imali su mogućnost kupovine humanitarnog broja po simboličnoj cijeni od 5 KM. U prodaji je bilo 400 brojeva, a sva sredstva prikupljena od Dječije humanitarne trke i Humanitarne šetnje građana usmjerena su za Udruženje roditelja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju koje djeluje na području općine Konjic.

Glavna trka na 10 kilometara, Konjički noćni cener, startao je u 19:30 sati, a građani su trčali najatraktivnijim mjestima u Konjicu duž rijeke Neretve. Limit trke bio je 90 minuta.