{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kongo: I djeca rođena nakon silovanja zaslužuju ljubav i normalan život

26.9.2015. u 22:29
76
68
Kongo: I djeca rođena nakon silovanja zaslužuju ljubav i normalan život
76
Već godinama, grad Goma u Demokratskoj Republici Kongo svjedoči stravičnim ratnim zločinima i seksualnom nasilju nad djecom, mladim djevojkama, ženama, te ponekad i muškarcima. Silovanje se ovdje koristi kao ratno oružje.
U posljednjih nekoliko godina, u toku su brojne lokalne inicijative i međunarodni programi koji za cilj imaju da pomognu žrtvama porodičnog i seksualnog nasilja tokom rata, te kako bi žrtve ponovo preuzele kontrolu nad svojim životima.

U seriji radova koju je napravila Patricia Willocq upoznajemo Esther, djevojčicu rođenu nakon silovanja, kako prolazi kroz najveće momente svog života - rođenje, prve korake, prvi dan u školi, vjenčanje.

Patricia Willocq je autorica serije radova kojima je za cilj imala ohrabriti djecu rođenju kao posljedicu silovanja i žene koje su preživjele silovanje i seksualno nasilje.

Sva djeca koju vidite na fotografijama rođeni su kao posljedica silovanja, a sve žene su na neki način bile žrtve seksualnog zlostavljanja,.

"One više nisu žrtve. One su predivne i preživjele su sve užase koji su ih snašli tokom života", kaže fotografkinja Patricia Willocq.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: