Skoro oslijepila
120

Kanadska manekenka pokazala užasne posljedice tetovaže oka

Klix.ba
Kanadska manekenka Catt Gallinger progovorila je javno o tetovaži koja joj je zagorčala život, stopirala karijeru te je mogla dovesti do sljepila.

Gallinger je odlučila da tetovirati beonjaču u ljubičastu boju, ali nije ni slutila da bi upravo zbog nje mogla ostati bez oka.

Tetovirala se prije četiri sedmice, ali još uvijek ne vidi kako treba. Nekoliko dana nakon što joj je ubrizgana tinta u oko, počela je curiti. Otišla je u bolnicu gdje su joj dali antibiotike, ali je onda počelo oticati.

Ljekari su joj dali steroide, ali bol nije prolazila i gubila je vid. Ljekari su joj rekli da joj neće biti bolje, ali se nadaju da će zaustaviti pogoršanje operacijom te spasiti oko. Smatraju da pribor nije bio sterilan te da je stavljeno previše tinte.

Manekenka je poručila svima kako se duboko pokajala, te savjetuje svima da ne rade tetovaže oka.

"Ja sam je uradila jer sam se željela osjećati bolje u svojoj koži, što je bilo pogrešno. Ukoliko se odlučite raditi tetovažu dobro se raspitajte o umjetniku, razgovarajte s njegovim klijentima i drugim umjetnicima o njemu kako biste znali da će sve biti uredu", poručila je Gallinger.