{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kako urediti svoj radni prostor

S
16.4.2008. u 09:06
0
0
Kako urediti svoj radni prostor
0
Kako urediti svoj radni prostor
Bez obzira da li radite u uredu ili kod kuće, ideja uređenje radnog prostora uvijek je dobrodošla. Ne samo da biste se bolje osjećali u uređenom okruženju, već i da biste bili učinkovitiji u radu.
Jedan od web portala koji nude ovakve savjete predlaže uvođenje malih, ali značajnih promjena za koje ne morate angažovati profesionalce već to možete uraditi i sami.

Procijenite svoj okoliš. Koliko smijete biti opušteni pa samim tim i unijeti "slobodnije promjene" umnogome zavisi od same kompanije. Možda vam nije dozvoljeno da obojite zid u neku drugu boju, ali svakako možete postaviti slike dragih osoba na radni sto. Ako radni prostor dijelite s kolegama, situacija može biti posve drugačija. Zato je prethodna procjena veoma bitna.

Razmislite o funkcionalnosti. Možda će za vaš posao biti bolje da umjesto zelene vaze na stolu stoji zeleni rokovnik. Ovo je posebno važno ako radite u malim prostorijama gdje je ušteda prostora neminovna. Zato razmislite šta je potrebnije prije nego uvedete neke konkretnije promjene. U suprotnom, vaša kancelarija može izgledati fenomenalno, ali istovremeno biti potpuno neupotrebljiva za rad.

Budite inspirisani. Razmislite o tome da na zid zakačite neko umjetničko djelo da bi vam sam pogled na njega stvorio dodatnu motivaciju. Ovo se odnosi i na zanimljivi ram za slike, naprimjer. Ove male promjene učinit će prostor u kojem radite "ličnijim", a time i ugodnijim dok se mučite u toku radne sedmice.

Držite se šeme. Fokusirajte se na unaprijed zamišljene boje i šemu. Naprimjer, pretvorite radni prostor u tradicionalni ured ubacivši sto od trešnjinog drveta. Ili ubacite neku interesantnu biljku da osvježite prostoriju. Ne pretjerujte u redanju dekorativnih elemenata da vaša kancelarija ne bi počela ličiti na džunglu. Jednostavnost je ključ dobro dekorisanog prostora.

Kako biti samac i uživati

16.04.2008. u 15:38

Vodite zdrav život udvoje

15.04.2008. u 20:09
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: