lifestyle
0

Kako što lakše izbjeći osobu sa kojom ne želite komunicirati

Sarajevo-x.com
U našoj svakodnevnici, često se susrećemo sa ljudima, sa kojima bi najradije izbjegli bilokoji oblik komuniciranja, jer se osjećamo neugodno. To su obično agresivne, posesivne osobe, te ljudi koji vas jednostavno iz nekog razloga nerviraju. Evo nekoliko kratkih savjeta kako možete izbjeći neugodnosti i otarasiti se osoba sa kojima ne želite komunicirati.

Caller ID

Prestanite prihvatati nepoželjne telefonske pozive. Provjerite broj na Caller ID, tako da se ne morate javljati osobi, koja vam je iz nekog razloga nepoželjna. Također, možete na svom telefonskom aparatu izabrati određenu opciju i automatski izbacuje pozive koje vi ne želite prihvatiti.

Promijenite telefonski broj

Ako ste imali neugodna iskustva sa napornim i agresivnim osobama, a jasno ste im pokazali da ne želite s njima komunicirati, ne preostaje vam ništa osim da promijenite broj telefona. Postoje određene situacije, kada jednostavno morate promijeniti broj telefona, jer vas neka osoba ne želi ostaviti na miru.

Nemojte izlaziti na ista mjesta

Izbjegavajte mjesta na kojima možete sresti nepoželjnu osobu. Pronađite drugi restoran, kafić ili noćni kub gdje možete izlaziti sa svojim prijateljima, bez straha da će vam neko možda pokvariti noć.

Nemojte se pozdravljati

Kada primijetite da nepoželjna osoba ide prema vama, izbjegnite pogled, pravite se da je ne vidite i krenite u drugom pravcu. Tako ćete izbjeći direktan susret, te se nećete morati ni pozdraviti sa tom osobom.

Blokirajte e-mail adresu

Blokirajte e-mail adresu nepoželjne osobe u svom inboxu, tako da kada vam pošalje e-mail, on će se direktno naći u spamu.

Izbrišite osobu sa kontakt liste online chatova

Izbrišite osobu sa svoje liste kontakata na Skypeu ili MSN Messengeru, tako da vam nikako ne može pristupiti.