lifestyle
0

Kako misli utječu na sreću

Sarajevo-x.com
Svi mi živimo u dva svijeta. Postoji vanjski svijet u kojem radimo, putujemo, družimo se sa porodicom i prijateljima i postoji samo naš svijet ispunjen našim mislima i maštom. Kada su emocije u pitanju, virtualni svijet postaje ključan i može umnogome utjecati na našu sreću.

Sreća i nesreća stvaraju se u nama

Sjetite se nekog lošeg iskustva u životu, kao na primjer, ukoliko vam se to desilo, kada ste dobili otkaz sa posla. U tom trenutku ste vjerovatno mislili da je to najgora stvar koja vam se mogla dogoditi, ali taj osjećaj stvoren je zbog jakog nagona samoosuđivanja. Ovakve misli mogu vas odvesti samo dublje u depresiju. Pokušajte stišati glasove u svojoj glavi koji vas uvijek kritikuju i uvijek forsiraju samo negativne strane.

Zbog sreće reorganizujte prioritete

Uspjeh na poslovnom planu može zadovoljiti vaše potrebe za srećom samo na kraće staze i u različitim vremenskim periodima. Naučite da izmijenite svoju listu prioriteta kako biste postigli viši nivo sreće. Ne dozvolite da vaša stara mišljenje budu prepreka vašoj sreći i unutarnjem blagostanju.

Mjerilo uspjeha je emocionalna sreća

Možete zarađivati mnogo novca, dobivati razna priznanja renomiranih ličnosti i to je zaista veliko dostignuće i pravi uspjeh, ali sve to ništa ne vrijedi ako niste zadovoljni sa onim što ste vi zapravo bez svog tog novca i bez svih priznanja. Ukoliko uspijete biti osoba koja se sa zadovoljstvom pogleda u ogledalo, onda ćete dostići sreću koju toliko želite.

Konflikt između svjetova

Mjerilo uspjeha drugih ljudi i stvarno unutarnje stanje u vama koje uprkos brojnim poslovnim i drugim dostignućima u vanjskom svijetu sugeriše nesreću i depresiju, nagovještava da niste u potpunost zadovoljni i sretni. Iako drugi smatraju da imate sve predispozicije da budete sretni, vi se zapravo osjećate mizerno. Vi morate pomiriti svijet u kojem radite i živite sa svijetom vaših misli. Nađite sredinu, put koji će zadovoljiti sve potrebe vanjskog svijeta i koji će vas odvesti do tako željene sreće.