promo
32

Kako krema zna da je noć

Postoji određeni period u životu svake žene u kojem počinje njeno sazrijevanje i osvještavanje u brojnim segmentima njenog života.

To je period intenzivnih promjena i usvajanja novih spoznaja koje dalje utiču na njeno ponašanje, stvaranje novih navika i doživljaj sebe u odnosu na svijet. U ovim procesima, veliko mjesto zauzima i poimanje ljepote. U tu svrhu, žene istražuju trendove koji će najbolje odgovoriti na njene potrebe za njegom i očuvanjem njenog lijepog izgleda. Svijet u koji ih ta potraga dovede je svijet kozmetičke industrije, koji je u modernom dobu dosegao ogromne razmjere kad je u pitanju broj proizvoda i njihove kombinacije.

Ipak, u početnoj fazi i odabiru proizvoda za ulazak u zreliji odnos prema njezi kože, kod svake žene će se sigurno naći jedna dnevna i jedna noćna krema. Iako se ova kombinacija prihvata s povjerenjem i koristi prema uputama, broj žena koje su se zapitale zašto dnevna tokom dana, a noćna noću, sigurno nije zanemarljiv. Kako krema može znati kad je dan, a kad je noć? Da čujete odgovor, neće vam trebati diploma iz biohemije jer je objašnjenje vrlo jednostavno.

Ukratko, dnevna krema namijenjena je zaštiti od uticaja teške šminke, štetnih materija u zraku i UV zračenja, kojima smo izloženi tokom dana. Njena receptura dizajnirana je kako bi kožu učinkovito odbranila, pa je zbog toga krema lagane teksture da bi se mogla brže apsorbovati, bez mašćenja kože, a i njeni sastojci odabrani su upravo s tim ciljem. S druge strane, kad je u pitanju noćna krema, tu već možete očekivati komplikovanije recepture i potpuno drugačiji set sastojaka, jer je i njen zadatak sasvim drugačiji.

Tipično, u noćnim kremama nalazi se veća koncentracija sastojaka namijenjenih dubinskom hranjenju kože, kao i otklanjanju nepravilnosti poput pigmentacije, te ostalih znakova starenja. A kako noćna krema zna da je noć? Pa lako. Tokom faze dubokog sna koža sama započinje proces regeneracije. To je ujedno i jedino vrijeme kad se u ovaj proces mogu uključiti i svoj doprinos dati ljekoviti sastojci noćne kreme. Svako drugo vrijeme korištenja, jednostavno ne bi dalo jednake rezultate. Upravo zbog specifičnog načina djelovanja u saradnji sa našom kožom, dermatolozi uvijek preporučuju korištenje noćne kreme.

Ako ne znate odakle početi u odabiru kreme, na pravom ste mjestu. Iz širokog spektra kozmetičke industrije, u posljednje vrijeme se poseban prioritet daje prirodnoj kozmetici i proizvodima nastalim od zdravih, čistih i sigurnih sastojaka. Na domaćem tržištu, takav brend je Prirodna kozmetika Gloria, koja u liniji svojih proizvoda ima preporučenu i veoma traženu, noćnu kremu. Iz porodice preparata baziranih na ljekovitom smilju, noćna krema Gloria ima i dodatne sastojke poput marelice i avokada, koji se posebno brinu da koža bude adekvatno nahranjena tokom noći.

Dok vi spavate, nutritivni sastojci ove kreme bdiju, dubinski hraneći kožu lica i blagotvorno djelujući na bore, sve do neodoljivog jutarnjeg sjaja. Nekad ste ovu kremu mogli pronaći samo na www.prirodna.com, a sada je dostupna u svim bolje opremljenim apotekama, kao i u dm trgovinama širom BiH. Za njegu i zaštitu vaše ljepote ne morate čekati sljedeći dan. Možete početi večeras.