Maseri iz Indonezije
15

Kako izgleda masaža u Herbal Spa: Zaputite se na obični tretman, dobijete egzotiku s Balija

U Sarajevo su stigli maseri sa otoka Bali
U Sarajevo su stigli maseri sa otoka Bali
Po Sarajevu se priča da su u naš grad stigle maserke i maseri sa otoka Bali u Indoneziji - iskustvo koje se mora probati. Nemojte čekati dugo prije nego se najavite u Herbal Spa i rezervišete termin za jednu sasvim "običnu" masažu i masera sa ovog egzotičnog otoka.

U Herbal Spa dočekati će vas ljubazno osoblje, soba za masažu ispunjena mirisima eteričnih ulja, svijeće, opuštajuća muzika. Ukratko, ugodna i umirujuća atmosfera. A, ono što je najvažnije, napetost koju ste donijeli sa sobom će odmah po ulasku biti upola manja.

Slijedi tradicionalni pozdrav sa Balija, beskrajno srdačan osmijeh, i masaža može početi. Nakon toplih peškira i blagog zagrijavanja, maser s lahkoćom pronalazi bolne tačke na leđima, između lopatica, na vratu, a onda i u rukama, nogama, na stopalima.

Maseri će vam omogućiti da se osjećate ljepše i ugodnije
Maseri će vam omogućiti da se osjećate ljepše i ugodnije

I svaki put kada vješte maserske ruke pronađu umor u tijelu, bilo prstom, otvorenim dlanom ili podlakticom, pritisak je uvijek s mjerom, ni prejak ni preblag, ali dovoljan da ga otkloni. Kao da vam čita misli. Želite "relax" - dobit ćete ga.

Kakva god da je napetost, ona nestaje. A nakon što se to desi, osjetite pojačanu cirkulaciju krvi i povratak energije u tijelo.

Spretnim potezima i masažom zaboravit ćete da ste ikada osjetili napetost
Spretnim potezima i masažom zaboravit ćete da ste ikada osjetili napetost

Kako možete pročitati i na herbalspa.ba, ova masaža stimulira parasimpatički nervni sistem koji se naziva i sistem za odmor i digestiju. Relax masaža također povećava cirkulaciju krvi i stimulira limfni sistem tijela, koji čisti toksine našeg organizma, tako da ova masaža ima i detoks djelovanje.

Nije se teško i sam u to uvjeriti. Sve i da ne znate koliko je ključnih tačaka koji čine limfni sistem tijela, steći ćete osjećaj da su vještim maserskim prstima i dlanovima za sat vremena, koliko je trajala masaža kompletnog tijela od tjemena do nožnih prstiju, sve pronađene.

Herbal Spa centar
Herbal Spa centar

I tako bi izgledao tek sat vremena terapije koja bi nam svima bila potrebna, ali i čiste egzotike sa Balija. Na odlasku, ćaskajući sa maserom, otkrit će vam da je tajne tretmana koji liječe dušu i opuštaju tijelo naučio od svoga djeda na Baliju, a da je ekspertizu usavršio u Kuvajtu pod budnim okom vrhunskih profesionalaca.

Tijelo i koža, napominje on, pamte. Zato u ovakvim prilikama osjećaj teško vara. Čini se da je maser klasičnoj Relax masaži kakvu poznajemo, udahnuo svog tradcionalnog umijeća sa dalekog Istoka, kao i tehnike masaže koja nosi ime otoka sa kojeg je potekao.

U Sarajevo su stigli maseri sa otoka Bali
U Sarajevo su stigli maseri sa otoka Bali

Kako god, vaš cilj će lako biti ispunjen. Duboka mišićna napetost taložena sedmicama nestaje, a stresa, uzrokovanog svim i svačim, kao da nikada nije ni bilo.

Ovo iskustvo ne samo da je lijepo već vam, što je najvažnije, pomaže da se ljepše i osjećate. Dakle, ukoliko odete na "sasvim običnu" Relax masažu u Herbal Spa, dobiti ćete nešto sasvim drugačije - nezaboravnu egzotiku sa Balija.

Inače, Herbal Spa je međunarodni brend i vodeći u oblasti spa usluga u Bosni i Hercegovini, sa jedinstvenim konceptom beauty i relax tretmana. Nudi više od 25 vrsta masaža kao i parna kupatila za relaksaciju. Beauty program obuhvata tretmane lica, depilacije, njegu tijela i kose, manikir i pedikir. Herbal Spa, također, jedini na tržištu ima u ponudi Marokansko kupatilo, uz Tunižansko, Herbal, Jagoda, Čokoladno i Lavanda kupatilo.

Više o njima pronađite na Facebook i Instagram profilima.