lifestyle
0

Još jedan muškarac kojeg je zlostavljao Jackson?

NINA
Kalifornijska policija je objavila da istražuje tvrdnje neimenovanog muškarca da ga je Michael Jackson zlostavljao u Los Angelesu krajem 1980-ih.

Istraga ove tvrdnje je otvorena u vrijeme dok se popularni pjevač na sudu u Kaliforniji bori s tužbom za zlostavljanje dječaka, koji je prikazan u kontroverznom britanskom dokumentarnom filmu s Jacksonovog ranča u Santa Barbari.

"Tačno, istraga je u toku", rekla je glasnogovornica okružnog tužitelja u Los Angelesu Sandi Gibbons, no nije htjela navesti pojedinosti, rekavši tek da je slučaj u rukama policijskih detektiva.

Odvjetnik Gregory Brenner, koji prati Jacksonovo suđenje kao komentator, otkrio je novinarima da je riječ o osamnaestogodišnjaku koji tvrdi da ga je pjevač zlostavljao dok je bio mali dječak.

Zasad je nejasno je li za navodne optužbe o zlostavljanju krajem 1980.-tih godina nastupila zastara. Glasnogovornica okružnog tužitelja Gibbons je navela da za takve slučajeve zastara nastupa osam godina od počinjena nedjela, no pod određenim uslovima taj se rok može produžiti.

Jacksonov advokat Mark Geragos opovrgao je optužbe neimenovanog muškarca i ocijenio ih kao još jednu kampanju pokrenutu da uništi poznatog pjevača.