|

JMSTREETSHIRTS: Street art inspirisan Jägermeisterom

JMSTREETSHIRTS: Street art inspirisan Jägermeisterom
21
Sponzorirani članak
17.9.2019. u 14:23
0
komentara
21

dijeljenja
1/10 Foto: Vedad Krkbešević
2/10 Foto: Vedad Krkbešević
3/10
4/10 Foto: Vedad Krkbešević
5/10 Foto: Vedad Krkbešević
6/10 Foto: Vedad Krkbešević
7/10 Foto: Vedad Krkbešević
8/10 Foto: Vedad Krkbešević
9/10 Foto: Vedad Krkbešević
10/10 Foto: Vedad Krkbešević
Street art kultura današnjice predstavlja nesputan, inovaitvan, maštovit i kreativan način izražavanja umjetnika. Kroz svoj vizuelni izričaj, street artisti svijet prikazuju na drugačiji način, oslikavajući svakodnevni prostor i dajući mu novu dimenziju.
Prepoznavši svježinu, maštovitost i inovativnost street art kulture, Jägermeister je ove godine podržao ovaj vid kreativnog izražavanja te u suradnji sa Street Art Festivalom iz Mostara raspisao konkurs za najbolje idejno rješenje Jäger murala, oslikanog za vrijeme trajanja festivala.

Veliki broj prijava je pred Jäger tim stavio težak zadatak - odabrati najkreativnije rješenje. Ipak, odluka je donesena, stipendiranje i putovanje na Berlin Night Embassy, pripali su Benjaminu Čengiću, poznatom muralisti iz Sarajeva. Kroz svoj rad, Benjamin je prikazao odnos čovjeka i prirode, kroz simbol jelena, davši pritom legendi o Hubertusu, inspirativnoj priči koja je nadahnula tvorca Jägermeistera, vlastiti pečat.

Vodeći se idejom street art kulture, Jägermeister je ovom umjetnošću obilježio i svoj, sad već trogodišnji projekat JMSTREETSHIRTS. Od prve godine JMSTREETSHIRTS je promovirao uličnu kulturu i uličnu modu kroz nosive komade odjeće. Dizajn dosadašnjih majica radili su poznati streetwear brendovi Molimao i RevoltClothing kao i poznati bh. reper Frenkie.

Ove godine JMSTREETSHIRTS predstavlja kolaboraciju sa poznatim sarajevskim umjetnikom Rikardom Druškićem. Njegov dizajn je na inspirativan i maštovit način uhvatio duh Jägermeistera. Nove, unisex JMSTREETSHIRTS namjenjene su svima kojima je ulična moda dio vlastitog izričaja i potpuno je besplatna. Sve što je potrebno je da zapratite službene društvene mreže Jägera i budete sretne ruke.

Budite dio #jmstreetshirts ekipe i zakoračite u neobični svijet street art kulture.

Modeli: Ajla Pustahija, Dejan Tešić
MUA: Ivana Kojović
Stilist i frizura : Lejla Ivojević
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.