lifestyle
0

Jessica Alba promijenila svoja religijska ubjeđenja

Sarajevo-x.com
Jessica Alba odlučila je napustiti svoju "novorođenu“ kršćansku crkvu nakon što su je religijske vođe optužile da se ponaša preslobodno.

Atraktivna Alba tvrdi da je njeno multietničko porijeklo spriječilo da bude prihvaćena u latinskoj zajednici, gdje je odrasla, tako da se okrenula crkvi tražeći utjehu u vjeri.

Nakon četiri godine koje je provela kao ponovo rođena kršćanka, Alba je odlučila okrenuti leđa svemu jer su joj se stariji muškarci stalno nabacivali, dok joj je svećenik govorio da je to zato što ona nosi provokatvnu odjeću, što nije bila istina, tvrdila je glumica.

[SLIKA]2[/SLIKA]

"Natjerali su me da se osjećam krivom ako bi me neko smatrao privlačnom, stidila sam se svog tijela i stidila sam se što sam žena.“, izjavila je Alba.

Glumica se također nije slagala sa politikom crkve koja je osuđivala predbračni seks i homoseksualnost, a smetao joj je i nedostatak jake ženske uloge u Bibliji. "Mislila sam da je to lijep vodič za život, ali sigurno ne i način na koji ću ja živjeti svoj.“, izjavila je za Elle magazin.

[SLIKA]1[/SLIKA]