lifestyle
21

Jasmina Aleksandrov: Nekad profesionalna košarkašica, danas fitness instruktorica

Klix.ba
(Foto: Facebook)
Jasmina Aleksandrov je bivša profesionalna košarkašica i trenutna instruktorica fitnessa, kao i ambasadorica za sportsku marku Reebok. Jasmina je porijeklom iz Srbije, a trenutno živi u Njemačkoj.

Jasmina potječe iz sportske porodice - otac joj je bio fudbaler, majka rukometašica, a bila je dio košarkaške reprezentacije Jugoslavije, Srbije i Crne Gore i Srbije.

Danas ona posjeduje međunarodni certifikat za CrossFit trenera i promoviše tzv. Urban Fitness. Radi se o interaktivnom fitness programu kombinovanom sa zdravim načinom ishrane i kratkim treninzima visokog intenziteta. UF trening, pojašnjava Jasmina, može da se radi bilo gdje, bilo kada i bez potrebe za skupim sportskim rekvizitima.

"Kada sam igrala najbolju košarku bila sam najnezdravija i najmanje fit. Ne miješajte kondiciju s pojmom fit. Nisam voljela da treniram, sve mi je bilo teško, a o hrani da ne govorim. Pizza, brza hrana, sladoled na kilograme… Jednog 'ponedjeljka' sam odlučila da se bacim na dijetu i smršam kao prvi cilj. Jedna dijeta, druga dijeta, magične tablete, opet dijeta, malo tretmani… Ali vremenom sam izašla iz tog začaranog kruga i jednostavno počela da živim zdravo, hranim se pravilno i uživam u treniranju", govori Jasmina koja svoj rad promoviše na blogu na kojem komunicira sa klijentima.