Intervju sa vlasnicom
174

Jagy Carrier: Brand koji osvaja srca mama u BiH i Evropi

Arijana Katana, direktorica i vlasnica "Jagy Carriers"
Arijana Katana, direktorica i vlasnica "Jagy Carriers"
Jagy Carriers je domaći brand koji se bavi proizvodnjom i prodajom nosiljki za bebe i ostalog asortimana za nošenje bebe. Za kratak period postali su prepoznati od strane mladih roditelja u BiH, regionu, ali i zemljama EU.

O brandu "Jagy Carriers" i planovima za narodni period razgovarali smo sa Arijanom Katana, direktoricom i vlasnicom "Jagy Carriers".

Kako je nastao brand "Jagy Carriers"?

Jagy Carriers je porodična ideja i rezultat dugogodišnjeg iskustva i rada na domaćem i EU tržištu sa svjetskim kompanijama i organizacijama. Spojili smo profesionalno znanje i ljubav prema babywearingu te stvorili brand "Jagy" koji proizvodi nosiljke za bebe i dodatnu oprema za nošenje.

Iako smo relativno mladi brend, osvojili smo srca mama u Bosni i Hercegovini, ali je sve veća potražnja za nosiljkama i na EU tržištu.

Pored supruga i mene koji vodimo posao, u "Jagy tim" je uključeno puno saradnika koji se bave izradom nosiljki, proizvodnjom, dizajnom, produkcijom, fotografijom, produkcijom… Riječ je o vrhunskim profesionalcima iz svojih oblasti.

Šta znači ime Jagy?

Ime "Jagy" je skraćenica za baby Jaguar. Upravo je tako starija kćerka željela da se zove brat, pa je "baby Jaguar" postao brend "Jagy Carriers".

Arijana Katana, direktorica i vlasnica
Arijana Katana, direktorica i vlasnica "Jagy Carriers"

Koje proizvode nudite za bebe i roditelje i gdje se mogu kupiti?

Mi smo započeli našu priču sa nosiljkama za bebe, a zatim smo širili paletu proizvoda na marame za nošenje, jakne za trudnice i nošenje, te ostali asortiman koji je vezan za nošenje beba.

Nosiljke za bebe, marame za nošenje beba i dodatni asortiman se može kupiti u svim "dm marketima" u Bosni i Hercegovini. Izuzetno smo ponosni što je "dm market" BiH izabrao domaći proizvod koji će uvrstiti na svoje police.

Pored maloprodaje, Jagy nosiljke i ostali proizvodi su dostupni i putem online webshopa www.jagy-carriers.com.

Koja je razlika između elastičnih marama za bebe i nosiljki za bebe?

Elastične marame su odlične za početak nošenja. Mogu se koristiti već od prvog dana, te je velika potražnja za istima. Izrađene su od pamuka sa malim udjelom elastina, te su ugodne za nošenje do bebinih okvirno 8 kg. Nerijetko, elastične marame kupuju trudnice, jer su odlična potpora za trudnički stomak, a kasnije se koriste za nošenje beba. "Jagy" elastične marame su dostupne u svim dm marketima u BiH u različitim bojama po izuzetno pristupačnim cijenama.

Nosiljke za bebe su dugo iskoristive, a mogu se koristiti od bebinih navršenih mjesec dana/minimalno 4 kg težine pa do okvirno dvije godine. U "Jagy" nosiljkama bebe se mogu nositi naprijed prema nosiocu, te na leđima uz uslov da se beba samostalno posjela. Jako su praktične i jednostavne za korištenje, te su stoga omiljene među roditeljima. Nosiljke za bebe, kao i dodatci za nošenje poput pojasnih torbica, sackpack i gricki za nosiljke su dostupne u različitim dezenima, a mogu se kupiti u dm marketima u BiH ili na webshopu www.jagy-carriers.com. Na Jagy Carriers webshopu su dostupne nosiljke i u drugim veličinama.

Koji su planovi za razvoj Jagy Carriers u narednom periodu?

Prošla godina je bila izuzetno teška, te bi naš poslovni rast bio znatno sporiji da nismo dobili finansijsku podršku od strane Challenge to Change fonda i Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini čija sredstva smo iskoristili u razvoj novih proizvoda koji će se uskoro naći na tržištu, certificiranje proizvoda, edukaciju osoblja, izradu novog web shopa i druge aktivnosti koje su nam olakšale poslovanje.

Naše aktivnosti u narednom periodu su usmjerene u tri ključna pravca: razvoj novih proizvoda, otvaranje i plasman na nova EU tržišta, ali i konstantno ulaganje u odnose sa kupcima. Uskoro ćemo prezentovati novu nosiljku za bebe iz premium linije rađene od organskog ručno bojenog pamuka EU porijekla, a do kraja godine planiramo veći plasman proizvoda na Skandinavskom tržištu.

Naša "Jagy porodica" iz dana u dan sve je veća i predivan je osjećaj kada nam roditelji koji koriste naše proizvode uzvrate pohvalama koliko im "Jagy" olakšava svakodnevnicu. Stoga se trudimo da uvijek dajemo svoj maksimum i budemo na raspolaganju našim kupcima.