lifestyle
0

Italijanu na samrti sud rekao da dođe za četrnaest mjeseci

NINA
Italijanu kojem su ljekari predvidjeli još šest mjeseci života sud je saopštio da dođe za četrnaest mjeseci da bi čuo ishod zahtjeva za naplatu osiguranja, prenijela je agencija Reuters.

Carmelo Cizabela (39) koji ima teško oboljenje kičme, nestrpljiv je da podigne 450.000 eura već dogovorenog iznosa od svog osiguravajućeg društva i tako posljednje mjesece svog života učini donekle lakšim, izvijestio je list Il Messagero.

U pokušaju da ubrza proces naplate osiguranja Cizabela se obratio sicilijanskom sudu sa zahtjevom da izvrši pritisak na osiguravajuće društvo, ali mu je rečeno da dođe sljedeće godine kada će mu priopćiti svoju odluku.

Nemoćan da bilo što učini, Cizabela se lancem vezao za kapiju suda da bi skrenuo pažnju na svoje muke. Njegove muke počele su prije više od desetljeća, kada je u prometnoj nesreći ostao paraliziran, a zahtjev za naplatu osiguranja podnesen je u to vrijeme.

Pravda u italijanskim sudovima je izuzetno spora i potreban je u prosjeku 3.041 dan da bi se izrekla presuda u građanskom postupku.