Komentari (140)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bez bilo kakvih pretenzija sam, i nisam neki aman vozac, ali prikladniji naslov ovog istrazivanja je :"Zene su oprezniji vozaci od muskaraca".
Manite se ispiranja mozga klixovci, nije narod glup. Ko je ikad vozio auto zna, zato nemojte ba...
Manje źena vozi i to je jedan razlog. Manje teźi udesa jer nevoze ludo ko muśkarci,koji neznaju sa brzim autima i neznaju gdje se moźe a gdje nemoźe "ludo"da vozi. Źene viśe udesa uvezi smartphone naprave i neke voze ko da su popili flaśu rakije kad uzmu za mobilni u toku voźnje.
Sam naziv istraživanja (confused), govori jako mnogo o ovoj temi.
10 godina vozim, nikad nisam kaznu dobila, nikad nisam nepropisno parkirala, nikad nisam udarila nikoga najvaznije nisam zivot nikome oduzela hvala Bogu pa sam zensko i obracam paznju na sve i ne divljam. Kad bi svi vozili kao zene ne bi porodice ukopavale svoje voljene radi SAOBRACAJNE NESRECE. Kad kazu "vozis kao zensko" ne osjecam se uvrijedjeno ili omalovazavano, bas suprotno od toga!
jesu malo sutra. manje imaju saobracajnih nesreca jer sporije voze . to je jedina njihova predsnost. dje si vidio zenu da vozi ko manijaci muskarci 200 kroz centar . to je statistika . al realno zene su losiji vozaci sto se uvjeravam svaki dan.
@ljetozima 200km/h kroz centar? Odlika dobrih vozaca ili bas suprotno!? Jesi ikad vozio 200km/h na autoputu? Ako posjedujes malo mozga u glavi i iskustva shvatio bi da pri toj brzini nema dobrog vozaca. Osjetio bi koliko malo, ali bas malo je potrebno da nad autom izgubis kontrolu. To ti je voznja na srecu, jer prezivljavanja s tom brzinom nema.
Jesu jedino kada voze djecija kolica
Statistika je ovo davno pokazala. Nista novo. Žene jesu po ovome bolji vozači. Al neki problem se javlja kod njih kada je u pitanju parkiranje i procjena prostora oko vozila.
možda ona brnardićka ili cvija to neću da kajem, al inače ma daj pušći bogoti ne bi ništa ni da kajem
Kakvo glupo istraživanje. Žene su generalno loše za volanom. Manje divljanju pa samim tim i prave manje sudara. Ja jednom autom naletio na curu i ona treba da se vrati 10m u rikverc. Stoji ona stojim ja. Izađem i kažem joj da se vrati unazad . Ona kaže ja to ne znam. Ja joj onda pokazao.
mozda jesu bolji vozaci, al su katastrofa kod parkiranja :D
Eto sada ja treba vise da vjerujem klixu nego svojim ocima.
Cekamo komentar mossada "Zenama zabraniti voziti"
gdje ste nasli ovo istraživanje? jer sam bas citao suprotno ovome iz veoma pouzdane statisticke agencije
@dhmaster pouzdano sigurno nije, bas iz ovog razloga u svicarskoj zene placaju manje auto osiguranje. I to vec dugi niz godina. Zbog tog su oba nasa auta na moje ime. Divljanje na cesti nije odlika dobrog vozaca, vec glupog, neodgovornog i loseg vozaca. Kako bi moj otac rekao, cim ti netko kaze da je super vozac, vjeruj u suprotno.
Nije da se hvalim ali vozim bolje od vecine muskaraca 😏
Hahahahahha
Sposobnost vozaca nije u snazi vec u vjestini i snalaženju na putu a sad ko je bolji to je druga tema..po meni je najbolji vozac koji nikad nije imo udes kao i da nije nikoga povrijedio ili ugrozio druge vozace i pjesake..