Pridružili smo im se
75

IQOS-ova avantura za pamćenje: Kako su potpuni stranci iz Sarajeva postali prijatelji u Mostaru

Sponzorirani članak
Prelijepo iskustvo i vikend pod organizacijom IQOS-a
Sa sunčanim vikendom koji je iza nas možemo reći da je ljeto napokon počelo, a kraj naporne sedmice zaključili smo fenomenalnom avanturom i druženjem pod organizacijom brenda IQOS. Zašto smo i dalje pod utiscima i zašto ćemo se sigurno ponovo odazvati njihovom pozivu, otkriti ćemo vam u nastavku.
Na sam spomen kompanije Philip Morris biste sigurno pomislili na njihove brendove duhanskih proizvoda, no sada je u fokusu definitivno IQOS, koji je ujedno bolja alternativa od nastavka pušenja cigareta.

Međutim, ovoga puta imali smo priliku upoznati i drugu stranu ove kompanije i uvjeriti se kako ona doista spaja ljude, a to nije samo zbog malih bezdimnih uređaja koje u posljednje vrijeme viđamo gdje god se nalazili. Poziv da se portal Klix.ba pridruži skupini najlojalnijih korisnika IQOS-a i drugih medijskih predstavnika u vikend-avanturi, dobili smo sredinom protekle sedmice i rado mu se odazvali.

Putovanje je započelo na Željezničkoj stanici Sarajevo gdje su se organizatori sastali sa grupom i zaputili do grada na Neretvi - Mostara.

Vožnja vozom na relaciji Sarajevo - Mostar je među deset najljepših u Evropi
Vožnja vozom na relaciji Sarajevo - Mostar je među deset najljepših u Evropi

Naravno, ovo prevozno sredstvo odabrali su znajući kako je ruta Sarajevo - Mostar nešto što treba doživjeti, a uvrštena je i među 10 najljepših u Evropi. Osim što brzo i sigurno dođete do Mostara, imate priliku uživati u nekim od spektakularnih prizora, zbog čega vam vožnja još brže proleti.

Putovanjem smo upoznali različite ljude, sa različitim pričama i zanimanjima, a koje je sve spojila ista odlika - hrabrost da promjene svoju rutinu i krenu u korak sa vremenom. Po dolasku u Mostar, bilo je jasno da će nas vrijeme poslužiti. Prva prava vrućina i nebo bez ijednog oblaka, potvrdili su dugo očekivani dolazak ljeta. A, šta se ljeti radi, nego traže načini da se rashladi?

Baterije smo napunili u hladovini jednog restorana koji nam je ponudio sjajan doručak, a onda se zaputili na rijeku Trebižat gdje nas je tek čekala prava avantura - canoe safari.

Canoe safari na Trebižatu
Canoe safari na Trebižatu

Vjerovatno mislite kako je riječ o raftingu, atrakciji koja je izuzetno popularna te se u nju upuštaju brojni turisti na rijekama širom BiH. No, canoe safari je drugačija vodena atrakcija, prepuna adrenalina, spajanja sa prirodom (u svakom smislu), ali potpunog bijega od svakodnevnice. Funkcioniše tako da ste prepušteni sami sebi i svojim tehnikama veslanja, dok vas skiperi promatraju i obučavaju sa strane. Svakako je vrijedna pamćenja.

Upravo u Čapljini, na rijeci Trebižat koja je jedna od najljepših smaragdnih rijeka jadranskog sliva, prednjače sa ovom vrstom sporta kojom nas je sprovela ekipa Canoe Safari Teambuilding.

IQOS na canoe safariju
IQOS na canoe safariju

Izlet je počeo na lokalitetu Božjak i trajao je 12 kilometara te se završio u Strugama ispod Čapljine. U međuvremenu, ekipa je nakon prvog dijela safarija imala i vrijeme za ručak gdje su nam ljubazni domaćini u prirodi omogućili pravi hercegovački ugođaj sa trpezom prepunom mesnih specijaliteta, domaćeg povrća, salate i žestice.

Nakon uzbudljivog dana i avanture u kanuima, stigli smo u prelijepe Carske vinograde Emporia, gdje su ambijent, kao i večera bili pripremljeni samo za nas.

Večera u Carskim vinogradima Emporija hotelu napravljena samo za nas
Večera u Carskim vinogradima Emporija hotelu napravljena samo za nas

Stolom je odjekivao smijeh dok su se prepričavali događaji tokom dana, a već je bilo jasno da su sklopljena nova prijateljstva, što je i bio cilj ovog druženja. Kroz razgovor sa korisnicima IQOS-a shvatili smo da ih je ovaj uređaj, osim brojnih prednosti za njih same te prostor i ljude u njihovoj blizini, privukao upravo i zbog ovakvih događanja. Raznih izleta, putovanja, zajedničkih aktivnosti i drugih nagrada. U svemu tome, najpozitivnija stavka je upoznavanje s drugim ljudima i druženje, što su uvijek najljepša iskustva.

Večera u Carskim vinogradima Emporija hotelu napravljena samo za nas
Večera u Carskim vinogradima Emporija hotelu napravljena samo za nas

Sjediti u društvu korisnika IQOS-a znači sjediti s ljudima s kojima nećete pričati u oblaku dima, niti će vaša kosa i odjeća poprimiti njegov neugodni miris. Dozvoljeno im je konzumirati uređaj tamo gdje običnim pušačima nije, što je još jedna prednost. Također, primijetiti ćete da im posebno zadovoljstvo pričinjava i to što svoje uređaje mogu ukrasiti maskicama u različitim bojama, kao i i dijeliti ih sa drugima. I da, još jedna bitna stavka. Kolektor korisnika IQOS-a, ni slučajno nemojte nazvati pepeljarom.

Večera u Carskim vinogradima Emporija hotelu napravljena samo za nas
Večera u Carskim vinogradima Emporija hotelu napravljena samo za nas

Nakon večere, uslijedio je povratak u hotel, a ubrzo i novi, sunčani dan. Njega smo iskoristili za razgledavanje Mostara sa profesionalnim turističkim vodičem - odlazak do nezaobilaznog Starog mosta i Starog grada koji su vrvjeli od turista. Također, organizovana je i posjeta jednoj od najnovijih galerija sa umjetninama u gradu The Hub, dok smo za kraj ostavili obilazak prelijepog vidikovca na Fortici.

Vesela ekipa posjetila je i vidikovac na Fortici
Vesela ekipa posjetila je i vidikovac na Fortici

Grupa stranaca koja je krenula u avanturu iz Sarajeva je do kraja putovanja postala grupa prijatelja, koji su rado razmijenili svoje kontakte. Pred povratak kući, okupili smo se za stolom na završnom ručku, dijeleći proživljene uspomene i sumirajući utiske. Neki su se, unatoč tome što su pušači duhanskih cigareta, odlučili i kupiti svoj prvi IQOS uređaj.

To nas je podsjetilo i na važnu stvar koju IQOS njeguje. Naime, odlučiti se za ovaj uređaj ne znači samo napraviti bolji izbor za same sebe, već i za ljude u svojoj okolini.

Doista smo iz prve ruke imali priliku vidjeti kako izgledaju uvjerenja u to da je svijet bez cigareta moguć i dostižan, ali, sudeći po ovoj strani IQOS-a koju neki možda nisu imali priliku upoznati, i znatno bolji i ljepši za sve nas.