Poznate i tačne lokacije
2

IQOS otvara nova prodajna mjesta u Banjoj Luci, Prijedoru i Brčkom

IQOS
IQOS
Svjetski lider u kategoriji bezdimnih proizvoda Philip Morris International svečano će otvoriiti tri nova IQOS prodajna mjesta.

Riječ je o sljedećim lokacijama:

  • Banja Luka, Bingo Centar, Branka Popovića 41 - 15. marta 2024. godine
  • Prijedor, Bingo Centar, 1. maja 65 - 15. marta 2024. godine
  • Brčko, Fis Brčko, Malezijski put bb - 19. marta 2024. godine

"Širimo mrežu dostupnosti i podrške svim odraslim pušačima koji žele da se informišu o bezdimnoj tehnologiji kao manje štetnim alternativama u odnosu na cigarete i pređu na kategoriju proizvoda zasnovanih na tehnologiji zagrijavanja, a ne sagorijevanja duhana. Otvaranje čak tri nove lokacije na kojima je od sada dostupan IQOS za nas ne znači samo proširivanje našeg biznisa, već i težnju da našim korisnicima budućnost bez duhanskog dima učinimo dostupnijom i na dohvat ruke. Nadam se da će ovaj korak dodatno olakšati i ubrzati odluku svih odraslih pušača, iz Banje Luke, Prijedora i Brčkog, koji ne žele ostaviti duhan, da što prije pređu na bolje alternative", kaže Ivan Trizno, generalni direktor Philip Morris International za Bosnu i Hercegovinu.

U ponudi novootvorenih prodajnih mjesta naći će se i najnapredniji uređaj iz IQOS porodice - IQOS ILUMA, koji zagrijava duhan putem indukcije i na bh. tržištu je dostupan od novembra prošle godine.

ILUMA pruža poboljšano iskustvo u poređenju s prethodnim generacijama IQOS uređaja. Naime, novi uređaj nema oštricu i omogućava čistiji način zagrijavanja duhana i bez potrebe za čišćenjem, a autostart funkcija automatski počinje da zagrijava patronu kada se stavi u držač uređaja. Osim toga, ILUMA je zadržala ključne karakteristike prethodnih generacija uređaja, te prilikom korištenja nema sagorijevanja duhana, nema pepela i nema oslobađanja duhanskog dima.

IQOS je predvodnik kategorije bezdimnih proizvoda koji zagrijavaju, a ne sagorijevaju duhan, kojim kompanija potvrđuje svoju posvećenost misiji budućnosti bez duhanskog dima i nastavlja da predvodi transformaciju duhanske industrije.

Prema posljednjim podacima, PMI proizvodi bez dima dostupni su na 84 tržišta u najvećim gradovima ili državama, a kompanija procijenjuje da je više od 20,8 miliona punoljetnih osoba širom svijeta u potpunosti prešlo na IQOS i prestalo da puši cigarete. Od 2008. godine, PMI je investirao 12,5 milijardi dolara u razvoj, naučno potvrđivanje i komercijalizaciju inovativnih proizvoda bez dima namijenjenih odraslima koji bi inače nastavili da puše, s ciljem potpune obustave prodaje cigareta.

*IQOS nije proizvod bez rizika i oslobađa nikotin koji izaziva zavisnost. Uređaj je namijenjen samo punoljetnim pušačima koji bi inače nastavili da puše cigarete.