lifestyle
0

Internet stranica objavila porijeklo velikih zvijezda

Sarajevoi-x.com
Preci pojedinih poznatih Amerikanaca, uključujući Toma Cruisa, Halle Berry i Donalda Trumpa, objavljeni su na osnovu imigracijskih spiskova, na britanskoj geneološkoj internet stranici.

Stranica www.ancestry.co.uk je objavila 100 miliona stavki SAD imigracijskih spiskova, koji su povezani sa Engleskom, Škotskom, Irskom i Velsom, pokazujući liste putnika na putovanjima sa britanskih ostrva u SAD, u periodu 1820.-1960.godina.

Spiskovi navode podatke kao što su datum, početna luka putovanja, starost, nacionalnost, profesija, prateći porodični članovi, kao i razlog putovanja. Na primjer, pra-pra-djed Toma Cruisa, Dylan Henry Mapother, je imigrirao u Louisville 1850. godine iz grada Flint (Vels).

Prabaka Halle Berry, Nellie Dickson, je imala 9 mjeseci kada je doplovila sa svojom porodicom iz Liverpula (Engleska) u Filadelfiju, 1912. godine. Majka Donalda Trumpa, Mary McLeod, doputovala je sa Ostrva Luis (Škotska), u Ameriku 1935. godine . Lista pokazuje i putovanja ljudi porijeklom iz Škotske koji su postali simboli uspjeha u američkom biznisu, uključujući i osnivače Buicka, Forbes magazina, itd.

"Ancestry" internet stranica je dio globalne mreže geneoloških web sajtova koji obezbjeđuju javnosti uvid u 5 milijardi dokumenata ovog tipa.