{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Internet stranica objavila porijeklo velikih zvijezda

S
10.11.2006. u 08:47
0
0
Internet stranica objavila porijeklo velikih zvijezda
0
Internet stranica objavila porijeklo velikih zvijezda
Preci pojedinih poznatih Amerikanaca, uključujući Toma Cruisa, Halle Berry i Donalda Trumpa, objavljeni su na osnovu imigracijskih spiskova, na britanskoj geneološkoj internet stranici.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Stranica www.ancestry.co.uk je objavila 100 miliona stavki SAD imigracijskih spiskova, koji su povezani sa Engleskom, Škotskom, Irskom i Velsom, pokazujući liste putnika na putovanjima sa britanskih ostrva u SAD, u periodu 1820.-1960.godina.

Spiskovi navode podatke kao što su datum, početna luka putovanja, starost, nacionalnost, profesija, prateći porodični članovi, kao i razlog putovanja. Na primjer, pra-pra-djed Toma Cruisa, Dylan Henry Mapother, je imigrirao u Louisville 1850. godine iz grada Flint (Vels).

Prabaka Halle Berry, Nellie Dickson, je imala 9 mjeseci kada je doplovila sa svojom porodicom iz Liverpula (Engleska) u Filadelfiju, 1912. godine. Majka Donalda Trumpa, Mary McLeod, doputovala je sa Ostrva Luis (Škotska), u Ameriku 1935. godine
.
Lista pokazuje i putovanja ljudi porijeklom iz Škotske koji su postali simboli uspjeha u američkom biznisu, uključujući i osnivače Buicka, Forbes magazina, itd.

"Ancestry" internet stranica je dio globalne mreže geneoloških web sajtova koji obezbjeđuju javnosti uvid u 5 milijardi dokumenata ovog tipa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: