{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Internet stranica objavila porijeklo velikih zvijezda

S
10.11.2006. u 08:47
0
0
Internet stranica objavila porijeklo velikih zvijezda
0
Internet stranica objavila porijeklo velikih zvijezda
Preci pojedinih poznatih Amerikanaca, uključujući Toma Cruisa, Halle Berry i Donalda Trumpa, objavljeni su na osnovu imigracijskih spiskova, na britanskoj geneološkoj internet stranici.
Stranica www.ancestry.co.uk je objavila 100 miliona stavki SAD imigracijskih spiskova, koji su povezani sa Engleskom, Škotskom, Irskom i Velsom, pokazujući liste putnika na putovanjima sa britanskih ostrva u SAD, u periodu 1820.-1960.godina.

Spiskovi navode podatke kao što su datum, početna luka putovanja, starost, nacionalnost, profesija, prateći porodični članovi, kao i razlog putovanja. Na primjer, pra-pra-djed Toma Cruisa, Dylan Henry Mapother, je imigrirao u Louisville 1850. godine iz grada Flint (Vels).

Prabaka Halle Berry, Nellie Dickson, je imala 9 mjeseci kada je doplovila sa svojom porodicom iz Liverpula (Engleska) u Filadelfiju, 1912. godine. Majka Donalda Trumpa, Mary McLeod, doputovala je sa Ostrva Luis (Škotska), u Ameriku 1935. godine
.
Lista pokazuje i putovanja ljudi porijeklom iz Škotske koji su postali simboli uspjeha u američkom biznisu, uključujući i osnivače Buicka, Forbes magazina, itd.

"Ancestry" internet stranica je dio globalne mreže geneoloških web sajtova koji obezbjeđuju javnosti uvid u 5 milijardi dokumenata ovog tipa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: