Promo
44

Impuls Sport od 9. septembra na novoj lokaciji

Impuls Sport je otišao korak dalje i pridružio se Golden Rain Spa sadržajima u sklopu Swissotela. Na novoj lokaciji, Impuls Sport moći ćete posjetiti od 9. septembra.

Popularno mjesto gdje i mnoge javne ličnosti provode svojih dvadeset minuta, uskoro otvara svoja nova vrata postojećim, ali i novim klijentima.

Šta je EMS trening?

Trening EMS-om spaja sve prednosti konvencionalnog treninga s inovativnom Elektro Mišićnom Stimulacijom. Ovim tipom treninga istovremeno se aktiviraju agonisti i antagonisti, kao i teško dostupni mišići zaduženi za stabilizaciju tijela. Ovakav trening čitave muskulature rezultira intenzivnom kontrakcijom mišića koju je teško postići uobičajenim treningom. EMS trening, koji traje 20 minuta, direktno utiče na povećanje sagorijevanja kalorija, gubitak težine, poboljšanje općeg stanja, povećanje izdržljivosti, snage i vitalnosti, i to sve čistim radom mišića bez naprezanja tetiva i zglobova.

Nivo impulsa prilagodljiv je za svaku individualnu grupu mišića, stoga intenzitet programa može biti podešen i na različite dijelove tijela, kao i za različite fizičke spreme. Jednako se treniraju površinski kao i dubinski mišići. Kako se istovremeno treniraju ruke, abdomen, leđa, bedra, zadnjica i noge, ne morate da provodite sate trenirajući svaki dio tijela posebno. Jedan do dva dvadesetminutna treninga sedmično su dovoljna da biste imali opipljive i vidljive rezultate zatezanja i izgradnje mišića u samo nekoliko sedmica.

Kako se može s EMS-om smršaviti?

Kroz aktivaciju i trening dubinske muskulature svakog dijela tijela, npr. u predjelu stomaka i bokova, dolazi do ubrzanja metabolizma i povećanja aktivnosti enzima, što vodi povećanom potrošnjom kalorija. Također, i novoizgrađenim mišićima je potrebna energija, koju crpe iz masnog tkiva. Sve to rezultira oblikovanjem figure, tačnije smanjenjem obima. Međutim, na početku efekt je malo primjetan na vagi, jer se ne gubi samo salo, nego se i izgrađuje i mišić. Zato se mjerenjem obima dolazi do objektivnijih rezultata.

"Imupls Sport je uvijek na strani naših klijenata, i tu da se pobrine da dobiju najkvalitetniju uslugu. EMS trening daje bolje rezultate jer aktivira 90 posto mišića, dok na običnom treningu ta brojka dosegne nekih 30 do 40 posto. Nova lokacija je naš način da se zahvalimo našim vjernim klijentima, i pobrinemo se da uvijek dobiju najkvalitetniju uslugu", rekla je magistrica sporta Melissa Ivanović.

"Danas moj muž i ja kao prvi certificirani Miha Bodytec treneri, ponosni smo vlasnici prvog IMPULS SPORT-a u Bosni i Hercegovini, i imamo priliku EMS svima predstaviti kao nešto revolucionarno u svijetu, pa i kod nas. U posljednjih nekoliko godina u Njemačkoj, Austriji, i zemljama zapadne Evrope EMS populacija se udeseterostručila. Budite i vi zdravi s nama, jer vjerujemo u naš EMS - sport program... Smršaviti, trenirati, biti zdravi - možete i vi uz redovan trening koji mi preporučujemo u našem studiju.Pozivamo vas da se i sami uvjerite jednim probnim besplatnim EMS treningom, koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Bila bi previše samouvjereno od nas tvrditi da ćete već nakon prvog EMS treninga postići svoj krajnji rezultat, ali zasigurno nakon prvih 20 minuta EMS vježbanja, stanje vašeg tijela i duha će vas oduševiti", na kraju je dodala magistrica sporta Melissa Ivanović.

Svoj termin možete rezervisati na broj 061 771 271, a za sve ostale informacije o EMS treninzima pratite društvene mreže Facebook i Instagram Impuls Sporta.