{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IKEA napravila motivaciono ogledalo koje vam dijeli komplimente

6.10.2014. u 14:31
116
31
IKEA napravila motivaciono ogledalo koje vam dijeli komplimente
116
IKEA napravila motivaciono ogledalo koje vam dijeli komplimente
Švedska kompanija IKEA napravila je "Motivaciono ogledalo" koje svakom vlasniku povećava samopouzdanje i uljepša dan.
Dodatak u kupatilu napravljen je sa interaktivnom tehnologijom dizajniranom da vam podigne moral sa komplimentima poput "Jeste li vježbali dana?" ili "Oči su vam očaravajuće".

Ogledalo koristi Kincet pokretnu senzorsku tehnologiju kombiniranu sa kompleksnim kodovima koje nude personalizovane poruke koje se pokreću automatski kada se približite ogledalu. Čujete glas koji izgovara poruku koju možete pročitati na površini.

Ogledalo je testirano u jednoj od IKEA-inih prodavnica u Londonu. Ovaj potez su napravili nakon rezultata ankete u kojima je otkriveno da 49 posto Britanaca ne prima komplimente nikako, a 26 posto ih je reklo da se ne osjećaju ugodno kada se pogledaju u ogledalo.

"Znamo da prvi pogled u ogledalu koje se nalazi u kupatilu ili spavaćoj sobi može utjecati na to da li ćemo imati dobar ili loš dan. Vjerujemo da pozitivan početak dana, uz dobar noćni san, kvalitetno provedeno vrijeme s našim voljenima, može poboljšati naše samopouzdanje", rekla je Myriam Ruffo, direktorica odjela za kupatila i spavaće sobe IKEA-e u Velikoj Britaniji i Irskoj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: