Zelena salata
Iako je ledena salata opet na meniju u popularnim restoranima, nemojte se oslanjati samo na nju. Dodajte crvenog kupusa, mlade listove zelene salate, kelja ili špinata vašoj salati da povećate unos vlakana, vitamina i minerala.
Sirove prokulice
Sirove prokulice daju hrskave i snažne fitokemikalije, sastojke koji se mogu naći samo u biljkama. Isprobajte salatu od prokulica i jogurta.
Rotkvica
Rotkvica daje pikantnost, kalij i vitamin C vašoj salati. Koristite bijelu, crvenu i rozu rotkvicu za eksploziju boja.
Šeri paradajz
Šeri paradajz je savršen kao sastojak salate i dobar izvor fito spojeva.
Gljive
Gljive postaju sve popularnije, pružajući zemljani okus i teksturu te minerale vašoj salati.
Kupus
Salata od narendanog kupusa možda vam se čini kao istrošena ideja sa salatu međutim da li ste probali bok choy ili druge vrste kupusa? Kupus je veoma bitno povrće, važno u prevenciji raka.
Luk
Luk daje salati pikantnost i dubinu. Izaberite mladi luk, crveni luk ili pak poriluk kao dodatak okusu salate i izvor energije.
Bilje
Bilje je divni, novi dodatak salatama. Ako imate bilje u bašti, uberite sve što je zeleno i lisnato i ubacite u salatu.
Mrkva
Narendane mrkve su savršen način da dodate boju i beta karotene salati.
Repa
Repa daje hrskavu i vlaknastu notu.