{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stiže i "zelena" Coca-Cola

22.7.2013. u 09:43
25
22
Stiže i "zelena" Coca-Cola
25
Stiže i "zelena" Coca-Cola
Coca-Colin čuveni logo na crvenoj pozadini postoji još od '20-ih godina prošlog stoljeća. Međutim, u Argentini je, sa dolaskom Coca-Cole Life, crvena pozadina zamijenjena zelenom, a piće je pravljeno sa prirodnim zaslađivačima i boca u kojoj je pakovano je razgradiva.
Na nagrađivanoj i potpuno razgradivoj PlantBottle boci, napravljenoj od 30 posto materijala biljnog porijekla, istaknuta je zelena naljepnica, a iz kompanije kažu kako boca "izgleda, funkcionira i reciklira se poput tradicionalne PET ambalaže, ali sa znatno blažim utjecajem na planetu i njene resurse".

Novo piće sadrži 108 kalorija u boci od 600 mililitara, za razliku od klasične Coca-Cole sa 250 kalorija i nekalorične Diet verzije.

"Coca-Cola Life je prvo gazirano piće iz Coca-Coline porodice koje je prirodno zaslađeno šećerom i biljkom stevijom te ima savršen okus, sa malo kalorija", saopćili su iz kompanije.

Kompanija je koristila južnoameričku biljku steviju kao prirodni zaslađivač u 45 svojih proizvoda, a sada ju je ubacila i u svoje najpopularnije piće.

Nije poznato kada će se Coca-Cola Life pojaviti i u ostatku svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koliko često trenirate?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: