Gastro
5

Sarajevsko Premium u novoj boci i po povoljnijoj cijeni

Sarajevska pivara svojim vjernim konzumentima odnedavno nudi po kvalitetu proslavljeno HS Premium pivo i u novoj boci i po novoj, povoljnijoj cijeni.
Sarajevsko Premium ima poseban okus koji je dobijen od aromatičnih vrsta hmelja.

"HS Premium pivo, koje je do sada bilo dostupno isključivo u bocama s preklopnim čepom, odnedavno točimo i u novu bocu te nudimo po povoljnijoj cijeni, što je naš način da se zahvalimo vjernim potrošačima. U Sarajevskoj pivari ćemo i dalje imati inovativni pristup proizvodnji, te nastojati ispuniti očekivanja naših kupaca", rekla je PR direktorica Sarajevske pivare d.d. Melisa Sefer-Liçin.

Sarajevsko Premium je po tipu svijetlo lager pivo, koje je namijenjeno onima koji žele vrhunski kvalitet po pristupačnoj cijeni. U Sarajevskoj pivari Premium se proizvodi po odredbama najpoznatijeg zakona o pivu.

To je Deutsche Reinheitsgebot, zakon iz 1516. godine, po kojem se pivo smije proizvoditi samo od vode, hmelja i slada, bez drugih dodataka, i to posebnim načinom kuhanja i najdužim periodom vrenja koji se primjenjuje u u Evropi, koje traje 32 dana.