Nadomak Sarajeva
1.6k

Promo / Restoran Toplik: U harmoniji sa prirodom

Restoran i ribnjak Toplik, nadomak Sarajeva, uz dobro poznatu svježu pastrmku i ukusne domaće specijalitete ugošćava ljubitelje ukusne hrane i prirodnog ambijenta iz čitavog svijeta, već punih 20 godina.

Ovaj porodični restoran na izvoru čiste vode, od 1997. godine preporuka je mnogih građana Sarajeva, kao i onih koji tuda prolaze, te je omiljeno mjesto poznatih ličnosti iz svijeta politike, umjetnosti i sporta. Posebna ponuda Toplika su, uz neprikosnovenu ribu, domaći i visoko kvalitetni proizvodi i sirovine koje Toplik otkupljuje od lokalnog stanovništva, te proizvodi iz vlastitog uzgoja.

Vlasnica Zorica Jovančić govori nam da je restoran Toplik istovremeno mjesto okupljanja glumaca, pjevača, političara, ambasadora, ali i fine sarajevske raje, te da su do sad ugostili posjetioce sa svih kontinenata. Riznica fotografija na zidovima restorana prikazuje samo neke od njih, poput Gorana Bregovića, Radeta Šerbedžije, Lazara Ristovskog, Mire Furlan, domaćih estradnih zvijezda, ali i dosta VIP zvanica u zvaničnim posjetama našem gradu.

Posljednja u nizu odlično organiziranih posjeta, uz do sada nezapamćene stroge mjere sigurnosti i kontrole, bila je posjeta predsjednice Savjeta Federacije Federalne Skupštine Ruske Federacije gospođe Valentine Matvijenko. Za tu priliku služena je ekskluzivna večera u pet slijedova, koja se sastojala prije svega od tradicionalnih jela sa bosanskohercegovačke trpeze, ali svakako i specijalitete današnjice. Domaća pogača, kukuruzne projice, kajmak, ajvar, pečene paprike, jareća i ovčija stelja, dimljena pastrmka, ovčji sir iz mijeha, a sve uz pratnju vina domaćih vinara, nikoga nisu ostavili ravnodušnim niti gladnim.

Iz porodice Jovančić naglašavaju da su veliki rad i trud, kao i godine iskustva, rezultirali time da Toplik danas ispunjava sve standarde kada je riječ o kvalitetu hrane i usluge, ali i strogih sigurnosnih provjera, te da je lokacija nadomak grada jedna od njihovih velikih prednosti, uz harmoniju sa prirodom, kojoj oduvijek teže. Voda u obližnjem ribnjaku vrlo je kvalitetna sa konstantom u količini, kvalitetu i temperaturi tokom cijele godine, što ima direktan utjecaj na kvalitet ribe koja u njoj živi. Prirodno okruženje, domaća hrana i prijatan ambijent čine ovo mjesto idealnim za odmor i opuštanje. Zimi ovdje možete uživati uz prijatno pucketanje vatre iz ognjišta, a ljeti pronaći ugodan hlad uz žuborenje potoka. U svako doba i za sve ukuse, Toplik je već decenijama mjesto okupljanja pravih gurmana.

Više informacija posjetitelji mogu naći na web stranici Ribnjak restoran Toplik.i napraviti rezervacije putem maila: [email protected] ili pozivom na broj +387 (0) 57 32 14 55.