Gastro
2k

Promo / Novi brand na bh. tržištu, Tasty Donuts & coffee

Glavna sarajevska ulica Ferhadija zamirisala je na domaći, dobri stari bakin doručak. Očaravajući mirisi svježih, domaćih američkih krofni sa vanilijom, kakaom, cimetom i čokoladom stižu iz ulice Gajev trg, iz obližnjeg, tek otvorenog Tasty Donuts & coffeea.

Primamljivi mirisi su već prvi dan privukli brojne kupce. Ukusi su ih sigurno, već prvog dana, osvojili i osigurali stalne mušterije.

Veliko interesovanje

Ovaj potpuno novi koncept na bosanskohercegovačkom tržištu obradovaće najizbirljivije sladokusce jer Tasty Donuts & coffe u ponudi ima čak 30 vrsta različitih ukusnih donutsa. Uz neizostavne čokoladne, od kokosa, lješnjaka, cimeta, tu se mogu naći i donutsi sa kremama od borovnice, vanilije ili kikiriki putera. Svi su potpuno identični donutsima iz Austrije, Njemačke i Holandije, gdje su ove poslastice već odavno osvojile tržište. Mekani, kremasti i perfektnog omjera punjenja i tijesta, ovi donutsi su savršenog ukusa.

"Veoma smo ponosni što smo prvi u regiji, i što smo baš u Sarajevo, donijeli ovaj prepoznatljivi evropski brand. Naši donutsi su pravljeni po jedinstvenom receptu koji ove krofne čini najukusnim na svijetu. Recepti su svugdje u Evropi isti, pa tako i kod nas. Naš slastičar je išao u Austriju kod iskusnih stručnjaka koji već godinama usavršavaju recepte. Svi naši proizvodi potpuno su svježi. Svako jutro na policama će biti friški i tek napljavljeni donutsi. Vjerujem da će upravo to, uz odličan ukus, prepoznati naši gosti", rekla je direktorica Tasty donuts & coffeea Mirela Omanović.

Gosti su već prvi dan prepoznali i vrhunski kvalitet kafe koja se služi u Tasty Donutsu. Uz klasične tu su kafe sa okusom vanilije, lješnjaka i karamele. Cijeđeni sokovi su prirodni i pravljeni od sezonskog voća pa su i oni uvijek dobar izbor jer odlično nadopunjuju očaravajuće ukuse ovih donutsa. Za one koji žele nešto ukusno i svježe pojesti, a nemaju vremena uživati u toplom i opuštenom ambijentu Tasty Donuts & coffeea, tu je ponuda za ponijeti.

Bogata i raznovrsna ponuda

Donutsi su također odlična ideja za dječije rođendane i proslave ili zakuske u kompanijama. Odličnog su ukusa, prelijepog izgleda i što je najvažnije uvijek su svježi.

"Mi na posao dolazimo prije svih, već u 5 sati prvi donutsi se pripremaju. Tako će biti i ubuduće. Kada je riječ o kvalitetu, tu nema kompromisa. Svjesni smo da u ovako jakoj konkurenciji, naši proizvodi moraju biti vrhunski. Oni to i jesu. To je naš recept za uspjeh. Mi smo mlad tim, puni smo entuzijazma i želimo, ne samo opstati na tržištu, već se razvijati i proširiti našu ponudu. Sigurni smo da ćemo i uspjeti", dodala je Omanović.

Otvorenjem ovog objekta gastonoska ponuda Sarajeva obogaćena je za još jedan vrhunski gurmanski kutak, nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje dobre hrane.

Iako je o planovima još rano govoriti, otkrivamo da će Tasty Donuts & coffe ponudu uskoro obogatiti i vegeterijanskim menijem. Za najmlađe sladokusce pripremaju posebno iznenađenje. Koliko su kvalitetni i ukusni, uvjerite se sami. Posjetite Tasty Donuts & coffee u ulici Gajev trg 5 ili naručite donutse na broj 033 22 33 93.