Reakcije
22

Brojne poznate ličnosti se opraštaju od Anthonyja Bourdaina: Inspirisao je ljude širom svijeta

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Brojne poznate ličnosti s nevjericom se opraštaju od Anthonyja Bourdaina, slavnog kuhara, pisca i voditelja koji je izvršio samoubistvo u 61. godini.

"Moram priznati da sam potpuno šokiran viješću da je Anthony Bourdain preminuo. Srce mi je slomljeno. Iza njega su ostali kuhari i fanovi širom svijeta, kao i recepti koji ne mogu tek tako biti zamijenjeni. Počivaj u miru", napisao je slavni kuhar Jamie Oliver.

Gordon Ramsay je napisao na svom Twitter profilu kako je zaprepašten i tužan zbog odlaska Anthonyja Bourdaina.

"On je doveo svijet u naše domove i inspirisao toliko ljudi da kroz hranu istražuju kulturu i gradove", napisao je Ramsay.

Svoju tugu je na društvenim mrežama podijelio i njegov kolega Antoni Porowski.

"Bio je otac, partner, kuhar, pisac i nevjerovatno talentovana osoba", napisao je Porowski na Twitteru.

Američka manekenka Chrissy Teigen napisala je da je Antonhy bio jedan od njenih idola.

Američki komičar, autor i glumac John Hodgman na Twitteru je napisao kako je 2004. godine imao priliku ručati s Bourdainom.

"Odvojio je svoje vrijeme da sjede sa mnom u Kinesku četvrt i razgovara o 'čudnoj hrani' o kojoj sam pisao za jedan magazin. Naučio me je da je nešto što je nama 'čudno' ostatku svijeta ukusno", napisao je Hodgman.

Bourdain je kroz svoje TV emisije i knjige istraživao ljudsko stanje i pomogao publici da drugačije razmišlja o hrani, putovanjima i o sebi. Zalagao se za marginalizovanu populaciju i vodio je kampanju za sigurnije radne uslove za restoransko osoblje. Praktično je dobio svaku nagradu koju ova industrija može ponuditi.